פייסבוק מבטיחה להיאבק בתופעת ה"שיימינג" בישראל: נציגת הרשת החברתית במזרח התיכון הגיעה הבוקר (שלישי) לדיון בוועדת המדע והטכנולוגיה של הכנסת. "נעסיק דוברי עברית", אמרה הנציגה, "כי חשוב שיהיו עובדים המבינים את השפה והתרבות".
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
הדיון עסק בנושא "גבולות השיח במרחב האינטרנטי - התאבדות בעקבות פוסט בפייסבוק", ורבים מחברי הכנסת השותפים לוועדה תקפו את פייסבוק בטענה שהיא מגיבה באדישות לתופעת ה"שיימינג".
"מעצם הקמתה כרשת חברתית, פייסבוק לא יכולה להתנהל כארגון מסחרי גרידא", אמרה ח"כ מיכל רוזין (מרצ). "יש לה אחריות חברתית גם לתופעות כמו ה'שיימינג'". אליה הצטרפה ח"כ עליזה לביא (יש עתיד) שטענה: "דיווחתי יותר מפעם אחת לפייסבוק ולא קיבלתי מענה. צריך להקים בישראל מועצה ארצית לדיווח".
ח"כ רויטל סויד (המחנה הציוני) הוסיפה להזהיר את פייסבוק מפני ההשלכות שיהיו להמשך התנהלות לא אקטיבית מצדה בנושא. "כשמישהו פונה אליכם עם פוסט לשון הרע, תתכבדו להסיר, ואם לא - אנחנו ניכנס לכיס העמוק של פייסבוק או של כל רשת חברתית", היא איימה.
"תמונות פרטיות עדיף לא להעביר בכלל"
הישיבה נערכה שבועות ספורים לאחר הסערה שהתחוללה בישראל בעקבות התאבדותו של מנהל משרד הפנים בתל אביב, אריאל רוניס ז"ל, בתגובה ל"שיימינג" נגדו בפייסבוק.
בנוסף לנציגי פייסבוק מחו"ל, השתתפו היום בישיבה המיוחדת נציגים ממשרדים ממשלתיים רלוונטיים שונים, איגוד האינטרנט הישראלי, המועצה לשלום הילד, מומחים מהאקדמיה ומתחום דיני האינטרנט, פרקליטות המדינה ועורכי אתרי אינטרנט.
בשבוע שעבר העבירה שרת המשפטים איילת שקד שיעור לתלמידי תיכון "רוז מוצקין" בתל אביב בנושא "שיימינג" ברשת והפצת תכנים פרטיים ברשתות החברתיות. "הסיבה שאנחנו מעבירים שיעורים זה כדי שתבינו את המשמעות של הפצת תמונות אינטימיות ברשת", הסבירה שקד.
"תמונות פרטיות עדיף לא להעביר בכלל", אמרה שקד לתלמידים. "אתם מקבלים תמונה, פשוט תמחקו אותה. גם אני בחיי היום יום מצטלמת ושולחת לחברות שלי תמונות, אבל לפעמים לא שמים לב ומעבירים בין אחד לשני וזה יכול להיות מאוד פוגע, ואם יש ניחוח מיני לתמונה אז זו גם עבירה".