נתונים חדשים שמפרסמת הרשת החברתית הגדולה בעולם, "פייסבוק", מראים כי הממשלות ברחבי העולם ביקשו מידע מהרשת החברתית על 38 אלף מלקוחותיה בששת החודשים הראשונים של 2013 - כך פרסמה הרשת החברתית.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
מהנתונים עולה כי 74 מדינות בסך הכול ביקשו מידע. מתוכם, ארה"ב נרשמה כשיאנית הבקשות, עם מספר שנע בין 20 ל-21 אלף בקשות בששת החודשים. אחריה מגיעה הודו עם 3,245 בקשות, ובריטניה עם 2,337 בקשות. זו הפעם הראשונה שהרשת החברתית מפרסמת דוח שכזה.
אך לא כל הבקשות התקבלו על ידי החברה. בארה"ב למשל, מתוך סך כל הבקשות רק 79 אחוזים זכו לחשיפת הפרטים האישיים על ידי פייסבוק, ובבריטניה - 68 אחוזים.
ואיפה ישראל נמצאת ברשימה? במקום נמוך. מהדוח עולה כי ישראל ביקשה לחשוף 132 משתמשים בלבד, וכי רק 50 אחוזים מהבקשות אושרו על ידי הרשת החברתית.
ארגוני זכויות אדם ופרטיות בירכו על הפרסום, אך לטענתם יש דאגות גדולות יותר. "הרשת הייתה צריכה לפרסם זאת לפני זמן רב", אמרו בארגונים. " נשארנו עם תחושה מטרידה לגבי המחווה של פייסבוק, וזה לא בגלל החברה עצמה".
מפייסבוק נמסר כי "אנו מקווים שהדוח יהיה יעיל למשתמשים שלנו, בויכוח שנמשך לגבי בקשות ממשלתיות לחשיפת מידע. אנו רואים דוח זה כחשוב, וזה לא יהיה האחרון שלנו", נכתב בתגובת החברה, שאמרה כי היא מתכוונת להוציא דוח שכזה בכל 6 חודשים".