פייסבוק (צילום: Chris Jackson, GettyImages IL)
איכס, איזה בנאדם דוחה | צילום: Chris Jackson, GettyImages IL

כפי שניתן לדעת רבות על אדם ממבט על הבגדים שהוא לובש או הדירה שבה הוא גר, כך אפשר ללמוד הרבה גם מהפרופיל שלו בפייסבוק. זהו הדף שאנחנו מעצבים בעצמנו ובוחרים איזה מידע להציג בו בפני החברים שלנו ויתר העולם – החל מהתמונה וכלה בפירוט התחביבים. בשל כך, אין כל פלא שהוא כבר מזמן הפך להרבה מעבר ל"סתם פרופיל". העמוד שלנו בפייסבוק הוא הסיכום של האישיות המקוונת שלנו, חלון הנפש, התמצית שלנו כפי שהיא משתקפת בפייסבוק. זה, או שהוא סתם דרך טובה יותר להכיר בחורות.

עמוד הפרופיל חושף שמץ מהאופי שלכם בפני כל מבקר - גם אם הוא או היא לא מכירים אתכם באופן אישי. אז רק למקרה שדאגתם מכך שכולם יגלו עליכם דברים שלא רציתם רק בגלל התמונה הגרועה שבחרתם, הנה כל הדברים שבאמת אפשר ללמוד עליכם מהפרופיל בפייסבוק.

השם

כביכול, השם שלכם בפייסבוק לא אומר עליכם שום דבר מלבד, ובכן, השם שלכם. אבל לא תמיד זה כל כך פשוט. למשל, אם לאחרונה נוסף לכם שם אמצעי מוזר או סיומת הזויה כלשהי, ועכשיו השם שלכם הוא משהו בסגנון "יוסי 'קרם-ברולה' לוי" - אין הסבר אחר מלבד זה שכנראה שהפסדתם לאחרונה בהתערבות.

התמונה

התמונה היא אולי המרכיב העיקרי של הפרופיל. אחרי הכל, היא הראשונה שקופצת לנו מול העיניים כשאנחנו נכנסים אליו. אפשר ללמוד הרבה על אדם מהתמונה שהוא בחר להציג לפני כל האנשים בפייסבוק שמכירים אותו, וגם אלה שעדיין לא.

תמונות מטושטשות, תמונות בהן הפנים מוסתרות או כאלה שמצולמות מרחוק, יאפיינו בדרך כלל אנשים מופנמים יותר, שקצת מתפדחים להציג תמונה שלהם קבל עם ועדה. סביר להניח שמדובר בטיפוס שאף פעם לא מרוצה מאיך שהוא יוצא בתמונות, סולד ממצלמות ובכל הזדמנות ינסה להתחמק מצילומים.

מצד שני, לא צריך להיות דוקטור פיל כדי להבין שאם את בחורה והחלטת לשים תמונה שלך בפוזה סקסית עם בגד ים חושפני, את לא בדיוק הטיפוס השמרני והביישן. את כנראה אוהבת תשומת לב, יש לך במה להשוויץ ואת גם אוהבת להראות את זה לכולם. שימי לב, את כנראה מעצבנת מאוד את חברותיך ממין נקבה, שלא יאהבו את עודפי תשומת הלב שתקבלי מהבנים בזכות התמונה המוצלחת.

אבל את יודעת מה, אנחנו לא בטוחים שזה באמת המצב. תני לנו לינק לפרופיל שלך ואנחנו כבר נחליט.

פייסבוק - פרופיל (צילום: Chris Jackson, GettyImages IL)
יו, איזה פרופיל מגניב. הייתי יוצא איתו | צילום: Chris Jackson, GettyImages IL

אלבומים

פייסבוק כבר מזמן הפך למאגר של אלבומים מקוונים לכל דבר. קל להעלות אליו תמונות, לתייג בהן חברים ולשתף עם כולם. אם זה לא היה כבר ברור, כמות התמונות שהעליתם לפייסבוק והתמונות שאתם מתויגים בהן – אומרת עליכם הרבה מאוד.

למשל, אם יש לכם 8 תמונות באלבום, וגם הן מהחתונה של האח, אולי הגיע הזמן שתקנו מצלמה ותתחילו לתעד. תעלו קצת תמונות לפייסבוק; לא יזיק שגם החברים שלכם יוכלו לראות מה עשיתם ואיפה ביליתם.

מצד שני, יש לכם 3,500 תמונות שמחולקות ל-19 אלבומים, בנוסף ל-1,200 תמונות שמישהו אחר תייג אתכם בהן? לא ברור מתי הספקתם לעשות הכל. אתם יוצאים המון מהבית, לא חוסכים בטיולים, בילויים, יציאות, ארוחות משותפות ומסיבות. יש לכם הרבה חברים, ולכולם יש מצלמות שהם מביאים איתם לכל מקום. גם אתם נשארים די צמודים למצלמה – אבל תיזהרו שלא תהפכו להיות אחד מהנודניקים האלה שמביאים מצלמה לכל אירוע או מסיבת יומולדת, ולא מחמיצים הזדמנות לסנוור את כולם בפלאשים. לתשומת ליבכם - אנחנו מחייכים כדי לצאת טוב בתמונה, לא בגלל שאנחנו שמחים שאתם מצלמים אותנו בכל רגע נתון.

מספר החברים

גבר ניו אייג'י-מעגלי גברים-2 גברים לוחצים ידיים (צילום: ZoneCreative, Istock)
נעים מאוד, אני יוגב. ואתה יריב, בן 33, הייטקיסט חובב סקי, רווק, הומו, וחייבים להגיד את זה - קצת דביל | צילום: ZoneCreative, Istock

כמות החברים שיש לאדם יכולה להעיד עליו רבות בחיים האמיתיים. אך בפייסבוק הכללים מעט שונים. בעוד שבמציאות עליכם לתחזק את הקשר עם החברים באופן יומיומי, בעיקר באמצעות ביצוע פעולות מעיקות כגון שליחת סמסים, שיחות טלפון ואפילו פגישות פנים מול פנים – בפייסבוק מספיק לאשר מישהו כדי להכניס אותו לרשימת החברים. כלומר, אתם יכולים לא לדבר עם מישהו עד סוף ימיכם, והוא עדיין ייחשב כחבר.

מרבית האנשים יסתפקו ב-100 עד 300 חברים בפייסבוק, תלוי ברמת הפעילות שלהם. 400 – 500 חברים זה אולי קצת הרבה, אבל עדיין בגדר הסביר, אם אתם מאוד מקובלים ופעילים חברתית. יש לכם 1000 חברים בפייסבוק? תפסיקו לקשקש בשכל, לאף אחד אין כל כך הרבה חברים. כנראה שצירפתם כל אדם שאי פעם קיימתם עמו מגע מינימאלי, כולל "סליחה, איך יוצאים מכאן לאיילון", או שהעמסתם שב"חים פלשתינים על טרנזיט ושכנעתם אותם לפתוח פייסבוק. בכל מקרה, מספיק עם זה; הרבה יותר זה לא בהכרח טוב יותר.

המידע אישי

לשונית המידע בפרופיל יכולה להכיל את כל הפרטים האישיים שלכם: מדברים בסיסיים כמו תאריך לידה ומקום מגורים, ועד לאינפורמציה מפורטת שאין לאף אחד מאיתנו שום סיבה או רצון לדעת. ככל שהכמות של הפרטים הללו עולה, כך גדל הסיכוי שאתם חיים פייסבוק, נושמים מדיה סוציאלית ומזריקים שיתוף חברתי בכל רגע בחייכם.

למה אנחנו מתכוונים? נאמר זאת כך, אם המידע עליכם בפרופיל מסתכם בשנת הלידה ובכתובת המייל, כנראה שאתם לא פוקדים את פייסבוק לעיתים קרובות. למען האמת, כבר שקלתם פעם או פעמיים לסגור את החשבון לחלוטין כדי להפסיק עם העדכונים על כל חבר שליטף כבשה בפארמוויל.

מצד שני, אין ספק שאתם חיות אינטרנט ופעילי פייסבוק מושבעים אם החלטתם לשתף אותנו בכל פרטי המידע הבאים: מקום עבודה נוכחי ומקומות עבודה קודמים, השקפה פוליטית וחברתית, כתובת אימייל, מספר טלפון, מספר נייד, כתובת בבית, כתובת בעבודה, מספר טלפון בעבודה, כתובת בלוג, טוויטר, אתר תמונות, כתובת חלופית, כתובת בדירה הנוכחית, אימייל נוסף, סרטים אהובים, תוכניות טלוויזיה מועדפות, שירים, תחביבים, ציטוט מפורסם ועוד אינסוף פריטי מידע מיותרים. די, אנחנו כבר יודעים עליכם מביקור אחד בפרופיל יותר ממה שאנחנו יודעים על אבא שלנו.

>> אתה שומר על נימוס בפייסבוק שלך? הנה רשימת הכללים