מהומה בבריטניה: החלטתו של בית ספר להשעות מורה בעקבות תמונות שהעלתה לרשתות החברתיות הפכה לדיון ציבורי סוער סביב השאלה מה מותר ומה אסור למורים ומבוגרים אחראים אחרים לעשות באינטרנט.
לידיה פרגוסון, אם לשלושה בת 39, לימדה עד השבוע שעבר בבית ספר גדול, שבו 2,000 תלמידים ו-200 אנשי צוות, בעיר ניופורט פּאגְנל שבדרום בריטניה. אלא שבאחד מימי השבוע היא נשמעה על ידי תלמידים מתווכחת בחדר המורים עם אחד הבכירים במוסד, שטען כי תמונות שהעלתה לפייסבוק "זנותיות" ו"פרובוקטיביות". התלמידים הקליטו את השיחה דרך הדלת, זמן קצר לפני שפרגוסון נראתה מלווה על ידי אנשי המוסד אל מחוץ לכתליו.
התלמידים מיהרו לפתוח עצומה תחת הכותרת "החזירו את גברת פרגוסון", שצברה תוך יממה 250 חתימות מתלמידי ומורים. בתגובות כתבו כמה מהם כי פרגוסון היא מורה מעולה, שמסייעת רבות לתלמידים במוסד הנתקלים בבריונות רשת ותופעות שליליות נוספות. אחרים הסתפקו בלציין שלדעתם אין שום בעיה בתמונות שהעלתה לרשתות החברתיות.
פרגוסון עצמה, אגב, כתבה בתגובה על אחת התמונות שלה בפייסבוק כי יש עיקרון ברור לפיו היא מחליטה מה לגיטימי להעלות ומה לא: "תמיד שמרתי על כלל בפייסבוק ואינסטה", היא כתבה, "שאם סבא שלי, שהאל יברך אותו, יסתכל על איזושהי תמונה שלי בגועל - לא אעלה אותם".
אך מנהלת בית הספר, סו קארברט, לא התרשמה ואמרה לעיתון מילטון קיינס סיטיזן: "אם יש לנו דאגות כלשהן בקשר לחבר צוות, לא נדון בהן עם התלמידים. אנו ערים לשמועות, אך מסקנות מוסקות ללא בסיס עובדתי".