האם פייסבוק שומרת מידע של משתמשים שמעולם לא נרשמו לרשת החברתית?
מקס שרמס, סטודנט בן 24 טוען שכן, והוא אפילו הגיש על כך תביעה לנציב ההגנה על הנתונים של אירלנד (IDPC).
התלונה הוגשה על ידי שרמס לאחר שגילה כי הרשת מעודדת משתמשים למסור פרטים של חברים שאינם מנויים באתר הכוללים שמות, מספרי טלפון וכתובות דואר אלקטרוני מהם פייסבוק בונה את אותם החשבונות.
הכל התחיל בחודש אוגוסט האחרון כאשר שרמס פנה למטה פייסבוק וביקש את הפרטים שהחברה מחזיקה לגביו, שאת רובם הוא מחק מהפרופיל שלו. בתשובה שלחה לו החברה דיסק עם כל הפרטים כולל בקשות של חברים שלו והודעות שנמחקו.
הגילוי העלה את חמתו והוא הגיש 22 תלונות לארגון ה-IDPC שהוא בעל סמכות שיפוט על פייסבוק באירופה.
בתלונה הרשמית נאמר כי המידע נאסף על ידי הרשת החברתית "ללא הודעה מוקדמת או הסכמה ידי סובייקט הנתונים" ועלול להיות "מביך, מפחיד וייתכן כי הוא כולל מידע רגיש כמו דעות פוליטיות, אמונה דתית או נטייה מינית".
במידה ויימצא כי הרשת החברתית שמרה נתונים באופן לא חוקי היא תיאלץ לעמוד בדרישות החוק ואף צפוייה להיקנס בשל כך.
דוברת IDPC קיארה אוסליבן, סיפרה לאתר החדשות FoxNews כי הביקורת על מדיניות הפרטיות של פייסבוק הייתה חלק מ"חקירה מעוגנת בחוק" אשר צפויה לגרום לשינויים. היא אמרה כי "ביקורת מקיפה" צפוייה להתחיל לפני סוף החודש.
בתגובה, אמר דובר פייסבוק אנדרו נויס לאתר החדשות כי הרשת החברתית מאפשרת למשתמשים להזמין חברים באמצעות שליחת מיילים וכתובות הדוא"ל והשמות של המוזמן נשמרים כך שהמשתמשים יוכלו לקבל הודעה כאשר אותם חברים מצטרפים.
לדבריו, נוהג זה נפוץ בשירותים הכרוכים הזמנות. "הטענות שפייסבוק יוצרת פרופילים למטרה נפשעת הן פשוט מוטעות". עוד הוא הוסיף כי הרשת החברתית אינה משתמשת במידע ממשתמשים למיקוד פרסומות והמידע אינו נמכר לגופים אחרים.
>> 10 עובדות מדהימות שלא ידעתם על סטיב ג'ובס