האם מותר לכתוב בפייסבוק "בואו נרביץ לילדים שמנים"? ומה לגבי "שמישהו יירה בטראמפ?". מתברר שיש הבדל מבחינת פייסבוק בין שתי האמירות האלה. בעקבות חשיפת כללי הצנזורה, נסו לגלות מה מותר ומה אסור. מה אתם הייתם מסננים?
פייסבוק מודעת לכך שעם 2 מיליארד אנשים שמעלים מיליוני פריטי תוכן מדי יום, אי אפשר לסנן הכל כמו שצריך. לפעמים תוכן לגטימי כמו מתכונים לעוגות יוסר מהרשת, ולפעמים תוכן מחריד כמו רצח של תינוקת, התאבדות או הסתה יוצג לרווחה.
סיימון מילנר, מנהל המדיניות של פייסבוק לאזורנו, התיישר עם המסר של החברה העולמית, והודה בראיון שקיים עם עיתונאים ישראלים כי החברה טועה וצריכה להשתפר. מנכ"ל ומייסד פייסבוק, מארק צוקרברג, אמר שיוסיפו אלפי עובדים שיטפלו בצנזורה וסינון של תוכן.
אך בכל הדיון הזה, פייסבוק סירבה להציג את המדיניות שלה בנוגע לתוכן. החברה תמיד שולחת גולשים ועיתונאים לכללי השימוש המאד כלליים שלה, שאומרים שאסור להציג אלימות וזוועה. המסמכים הפנימיים שקובעים תכלס מה מותר ומה אסור נחשפים. לפני 5 חודשים עיתון גרמני חשף מסמכים שלפיהם עבדה חברה שסיפקה לפייסבוק שירותי סינון.
10 שניות בלבד להחליט
אמש (א') פירסם הגארדיאן תחקיר שמבוסס על מאות עמודי מסמכים, ולפיו לאנשי הצנזורה של פייסבוק יש 10 שניות בלבד להחליט אם למחוק סטטוס אחרי שקיבלו עליו דיווח.
על פי המסמכים, קריאה לאלימות כלפי מנהיג פוליטי, או איום ספציפי - אסור. עם זאת, פוסטים המתארים אלימות, ואף מספקים "טיפים" כיצד לבצע מעשי אלימות בצורה הטובה ביותר - מותרים, מכיוון שאינם מהווים איום כלפי מישהו מסוים.
עוד עולה מהמסמכים כי סרטים המציגים מקרי מוות אלימים אמנם מתויגים כ"בעיתיים", אך לא בהכרח יוסרו מהרשת. הסיבה - לעתים הם יכולים לעורר מודעות לנושאים מסוימים, כגון מחלות נפשיות.