14 שנים. זה הזמן שלקח למארק צוקרברג להבין שהוא מנכ"ל של רשת חברתית. כך לפחות נראה מפוסט שפרסם בסוף השבוע ובו הכריז שהשנה... ובכן, השנה הוא יעשה מה שמנכ"ל חברה אמור לעשות, ויטפל בבעיות שלה.
"העולם מרגיש מודאג ומפולג, ולפייסבוק יש הרבה עבודה לעשות – אם זה בהגנה על הקהילה שלנו משימוש לרעה ושנאה, הגנה מפני התערבות על ידי מדינות לאום, או וידוא שהזמן שמוקדש לפייסבוק הוא זמן טוב", כותב צוקרברג. "האתגר האישי שלי ל-2018 הוא להתמקד בתיקון הנושאים החשובים האלה".
כזכור, מייסד הרשת החברתית אוהב לקחת על עצמו משימות שנתיות, ובעבר למד מנדרינית (סינית), קרא 25 ספרים, רץ 365 קילומטר, תכנת בעצמו עוזר וירטואלי לבית חכם ונפגש עם אזרחים בכל מדינות ארה"ב. עתה, הוא מתחייב שהשנה ינסה לתקן את הדברים בפייסבוק שמפריעים לציבור עד כדי כך שהם מובילים לתביעות משפטיות - רבות מהן בישראל - וחקירות מצד מדינות.
המיליארדר בן ה-33 ממהר להנמיך מעט את הציפיות וממשיך: "לא נמנע כל טעות או שימוש לרעה, אך כרגע אנו מבצעים שגיאות רבות מדי באכיפת המדיניות שלנו ובמניעת שימוש לרעה בכלים שלנו", הוא מודה. "אם נצליח השנה, נסיים אותה במסלול טוב בהרבה".
לפי צוקרברג, "אחת השאלות המעניינות ביותר בתחום הטכנולוגי כרגע סובבת סביב ריכוזיות מול ביזור. הרבה מאיתנו נכנסנו לטכנולוגיה משום שהאמנו שהיא יכולה להיות כוח מבזר שנותן יותר כוח בידי אנשים. המילים הראשונות בהצהרת המשימה של פייסבוק תמיד היו 'לתת לאנשים את הכוח'", כותב צוקרברג, ומגדיר מחדש את המילה תמיד – לפי הכתבה הזו, המילים המדוברות נוספו להצהרת המשימה של פייסבוק רק 5 שנים לאחר הקמתה, אחרי שבכל הגרסאות הראשונות שלטו המילים "הפייסבוק הוא כלי חברתי שמחבר אתכם עם האנשים סביבכם".
צוקרברג ממשיך: "כיום, רבים איבדו אמון בהבטחה הזו. עם עלייתן של מספר קטן של חברות טכנולוגיה גדולות", אומר צוקרברג, תוך התעלמות מהעובדה שפייסבוק היא הדוגמה הקלאסית לתופעה, "וממשלות שמשתמשות בטכנולוגיה כדי להשגיח על האזרחים, רבים מאמינים כעת שטכנולוגיה מרכזת את הכוח במקום לבזר אותו".
המנכ"ל מבטיח לנסות לשלב טכנולוגיות הפוכות – כמו מטבעות וירטואליים והצפנה (שקיימת הרבה לפני פייסבוק והיתה אמורה להיות חלק בלתי נפרד ממנה, כאתר שמתיימר לשמור על פרטיות המשתמשים ולהגן עליהם כאשר הם משתמשים בו כדי לארגן הפיכות) כדי לפתור את הבעיות של הרשת החברתית.