השאלה "מי צפה לי בפרופיל" היא אולי זו המסקרנת ביותר את גולשי פייסבוק. היום (א'), שוב, מסתובב לו ברשת החברתית הפופולרית, בגרסתה העברית, סטטוס מלווה בתמונה המראה לכאורה אפליקציה המאפשרת לדעת מי צפה לכם בפרופיל. הסטטוס והתמונה שניהם בעברית ואף מראים פרופילים שקיימים ברשת החברתית וכתובים גם הם בעברית.
עם זאת, ניתן לקבוע בוודאות כי מדובר בניסיון נוסף "לחטוף" פרופילים של משתמשים על מנת לקבל גישה למידע פרטי של גולשים.
האינדיקציה הראשונה לכך היא ששני הפרופילים המוצגים בתמונה דומים באופן חשוד: שניהם שייכים לכאורה למהגרים אסייתיים החיים בישראל ובשניהם אין פרטים מלבד כמה תמונות מ-2012 והסטטוס המדובר, בו מתויגים עשרות אנשים. בנוסף, התפריט הנראה בתמונה ומציג לכאורה את רשימת האנשים שצפו בסטטוס מסוים מזויף, שכן הוא שונה מהממשק הנוכחי של פייסבוק ומציג את חלקו העליון של האתר ללא סרגל החיפוש. גם העובדה שהעמוד אליו מקשר הסטטוס מציג אתר שמתחזה לפייסבוק באופן מאוד לא מוצלח אמור לשמש תמרור אזהרה.
במקביל, הגיעה אלינו בפייסבוק התראה על דף פייסבוק תחת השם "חדשות", המפיץ קישור לידיעה המראה לכאורה את הזמרת ריהאנה לאחר שהוכתה קשות על ידי מעריץ. גם היא, כמובן, מזויפת, ומפיצה את עצמה הלאה בפרופילים של גולשים המתפתים ללחוץ על הקישור.
שני המקרים הנוכחיים הם תזכורת נוספת לכך שחשוב לשים לב בזמן גלישה לאילו תכנים אנו נחשפים, ולא ללחוץ על כל קישור המוצג בפנינו. יש להשתמש בהיגיון בריא ולהיכנס רק לקישורים ששותפו על ידי חברים בתוספת משפטים המבהירים כי הם שיתפו אותם במודע.
בינתיים, מי שכבר נפל בפח ונתן לנוכלים את הגישה לפרופיל שלו - חשוב שיבטל את הגישה של האפליקציה למידע שלו דרך הגדרות הפרטיות ויחליף את סיסמתו בהקדם.