1. לא רוצים לשלם מסים? הקפידו על הזמנה בפחות מ–75 דולר
ככלל, קיימות שלוש מדרגות מס הנקבעות לפי גובה מחירי המוצרים: בקנייה ביותר מ–75 דולר, החבילה מחויבת במע"מ ובמס קנייה, אם קיים. בקנייה ביותר מ–500 דולר, החבילה מחויבת גם במכס, אם קיים.
קראו גם: בלאק פריידיי 2014 - כך תתעדכנו על כל הדילים השווים
2. ודאו מול השולח בחו"ל כי מחירי המוצרים והמשלוח מפורטים בנפרד בקבלה
מחיר המשלוח אמנם אינו פטור ממסים, אך מדרגת המס שלכם מחושבת לפי מחירי המוצרים בלבד. למשל, אם הזמנתם בגדים ב-70 דולר והמשלוח עלה 20 דולר, אתם פטורים מתשלום מסים. אם הזמנתם בגדים ב-80 דולר והמשלוח עלה 20 דולר, אז המסים, במקרה זה מע"מ, יחושבו לפי המחיר הכולל - 100 דולר.
3. העדיפו דואר רגיל
גם הטבה של שילוח מהיר בחינם עלולה לעלות לכם ביוקר. שילוח באמצעות חברות בלדרות כמו פדקס ישית עליכם עמלות נוספות, לעתים גם כאשר החבילה פטורה ממסים. שימו לב, שילוח שיוגדר
כ–EMS או Parcels הוא שילוח מהיר.
קונים חכם | יח``צ:
PayPal
>> רוצים לזכות באלף דולר לקניות באינטרנט? הכנסו לכאן
4. הכירו את הבעיות בענף השילוח, והביאו בחשבון עלויות נוספות
צרכנים רבים פונים אלינו עם סיפורים על עלויות לא צפויות שהושתו עליהם לאחר הקניה ובלא ידיעתם. הבלבול הוא תוצאה של היעדר שקיפות שמאפיינת את ענף השילוח ומחסור במידע נגיש ובהיר. באופן עקרוני, כל חבילה החייבת במסים, או שמשקלה גבוה מ-2 קילוגרמים - גם אם היא נשלחת בדואר רגיל - אמורה לעבור הליך "שחרור קולקטיבי". בהליך זה גובה הדואר כ–128 שקל (הכוללים עמלות, דמי הקצאת אשראי ודמי טיפול). גם אם התחמקתם עשרות פעמים מההליך, זהו הליך רשמי ומוצהר ועליכם להביאו בחשבון כאשר אתם מזמינים מוצרים מחו"ל.
דבר נוסף שכדאי להכיר נוגע לפיצול חבילות. המכס מצהיר כי חבילות שיישלחו מאותו השולח בהפרש של פחות מ–72 שעות ייחשבו כמשלוח אחד, ומסי היבוא יחושבו על פי ערכם הכולל של המוצרים.
גבייה צפויה עוד פחות מתרחשת בהליך "שחרור פרטני", שבו עוברות בצורה מדגמית 3% מהחבילות ביבוא אישי. המכס אמנם לא גובה כסף עבור הבדיקה, אך הנציגים מחברת הבלדרות שהתעכבו בשל ההליך - בהחלט כן. המחיר ללקוח מוערך ב–200–400 שקל לחבילה, בהתאם למחירון החברה. ניתן ומומלץ להתמקח על סכום זה. מקרים אלה, והעובדה כי ללקוחות אין כל יכולת להעריך את המחיר הסופי שיידרשו לשלם, הם רק חלק מהתחלואים של שוק השילוח המהיר, שעוד ממתין לטיפולו של הרגולטור.
5. חפשו קופונים
האמריקאים אוהבים קופונים, והקופנים שלהם כמעט תמיד מעניקים הטבה משמעותית. לכן, לפני שאתם רוכשים באתרים אמריקאיים היכנסו לאתר RetailMeNot, לאתרFatWallet ולאתר DealCatcher וחפשו את החנות שבה אתם מעוניינים לרכוש. לא כל הקופונים עובדים, אך המאמץ משתלם. גם לצורך כתבה זו שילבנו חיפושי קופונים עדכניים, שצלחו.
הכתבה התפרסמה במקור ב-Themarker