באירן ממשיכים לגלגל לפתחה של ישראל את האחריות ליצירת התולעת "פליים" שהכתה במחשבים רבים ברפובליקה האיסלאמית, אבל ייתכן שדווקא מי שמכונה בטהרן "השטן הגדול" הוא שתכנת את "וירוס-העל": ה"ניו יורק טיימס" האמריקני דיווח היום כי זמן קצר אחרי כניסתו לבית הלבן, החליט ברק אובמה לגייס את "לוחמת הסייבר" למאבק בתכנית הגרעין של אירן.
הדיווח מבוסס על ספר חדש בנושא הכולל ציטוטים של אישים שהיו מעורבים במתקפות הווירוסים בעת ששירתו במערכת הביטחון האמריקנית. לפי הפרטים, החל מאבק הסייבר באירן עוד בימי כהונתו של ג'ורג' בוש בתכנית סודית שזכתה לשם הקוד "המשחקים האולימפיים". אחרי בחירתו של אובמה, בחר האחרון להרחיב את השימוש בכלים אלה - במבצע מואץ שהתגלה בחלקו לפני כשנתיים - אז התגלה הווירוס "סטוקסנט".
אחד מיעדי "מדיניות הסייבר" שאומצה נגד אירן, כך לפי הספר, היה להאט את תכנית הגרעין שלה כך שבוושינגטון יוכלו להציג לנציגי הממשלה בישראל הישגים שיהיה בכוחם למנוע ממנה לצאת למתקפה על מתקני האטום של הרפובליקה האיסלאמית.
מה הקשר בין "פליים" ל-Angry Birds?
רשת החדשות האמריקנית "פוקס" דיווחה אתמול כי הווירוס "פליים", תולעת המחשבים שזכתה לתואר הזדונית והמורכבת ביותר שנוצרה אי פעם, תוכנתה באותה השפה שבה נוצר המשחק הפופלרי "Angry birds".
מתברר שהווירוס החדש הצליח לאסוף מידע ניכר על מערכות המחשב באירן ובמדינות אחרות. הוא נכתב בשפת תכנות פשוטה יחסית בשם LUA. "מי שיצר את התולעת הזאת הצליח להסוות אותה בדרך גאונית", אמר סדריק לייטון, איש מודיעין לשעבר בחיל האוויר האמריקני.