פיטורי עובדים יכולים לקרות בגלל המון סיבות, אבל על הסיבה הזו לא היינו חושבים לעולם: אישה מקליפורניה תובעת חברה שבה עבדה, בטענה כי פוטרה לאחר שסירבה לאפשר למעסיקיה לעקוב אחריה גם מחוץ לשעות העבודה, כך מדווח אתר Arstechnica.
מירנה אריאס גויסה לעבודה בחברת שירותי התשלום Intermex בפברואר 2014, על ידי ג'ון סטוביץ, שהכיר אותה מעבודתם המשותפת בחברה הקודמת בה עבדו יחד (NetSpend) והפך לבוס שלה בעבודה החדשה. לבקשתה, היא קיבלה רשות להמשיך לעבוד בחברה החדשה במקביל לזו השינה.
לפי כתב התביעה, אריאס הצליחה מאוד ב-Intermex במשך שלושת החודשים בהם עבדה בחברה והרוויחה בה 7,250 דולר (כ-28,000 שקל) בחודש (כלומר: לא כולל המשכורת הנוספת מ-NetSpend). אך בתחילת מאי, לפני מעט יותר משנה, היא פוטרה.
לטענתה, הסיפור החל כאשר בתחילת חודש העבודה השלישי שלה בחברה חויבו העובדים להתקין על הסמארטפונים שלהם אפליקציה לניהול כוח אדם בשם Xora. האפליקציה מיועדת לאפשר למנהלים לצפות במיקומם של העובדים בזמן העבודה ולשלוט על המשימות שלהם בשטח. אך למעשה, גילתה אריאס, האפליקציה עוקבת אחרי העובדים 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע.
אפליקציה או אזיק אלקטרוני?
"אחרי שחקרה אודות האפליקציה ודיברה עם תומך מ-Xora, התובעת ועמיתיה לעבודה שאלו האם Intermex תנטר את תנועותיהם מחוץ לשעות העבודה", נכתב בתביעה. "סטוביץ הודה כי עובדים ינוטרו מחוץ לשעות העבודה והתרברב בכך שידע באיזו מהירות נהגה בכל רגע מהרגע שהתקינה את האפליקציה על הסמארטפון שלה".
אריאס התרעמה מייד על הפגיעה בפרטיות והשוותה את האפליקציה לאזיק אלקטרוני. סטוביץ אמר לה שכדאי לה להתעלם מהחדירה לפרטיות, מאחר והיא מקבלת מהחברה כסף רב, אך היא עמדה על שלה והסירה את האפליקציה מהאייפון שלה. סטוביץ נזף בה ולאחר כשבועיים פיטר אותה.
אך בחברה לא הסתפקו בכך: נשיא ומנכ"ל Intermex, רוברט ליסי, התקשר לסגן נשיא NetSpend ג'ון נלסון, סיפר לו שאריאס עבדה במקביל בשתי החברות וגרם לפיטוריה גם מ-NetSpend, כך שהיא איבדה תוך זמן קצר את שני מקומות עבודתה, שלדבריה הזדקקה להם לצורך מימון טיפולים לחוסר בוויטמין B12 ממנו היא סובלת.
היא מאשימה את Intermex בחדירה לפרטיות, הפרת תנאי חוזה, הפרת חוקי העבודה והאשמות נוספות ותובעת לקבל פיצויים בגובה חצי מיליון דולר.