קניתם מצלמת אבטחה חכמה כדי לצפות מרחוק בתינוקת, לוודא שהכלב לא משתולל או כדי לעשות שיחות וידאו עם סבתא מול הטלוויזיה? יכול מאוד להיות שגם לאנשים זרים יש יכולת לצפות בכם כשאתם מסתובבים בבית ואולי אפילו לדבר עם הילדים או חיות המחמד ולהפחיד אותם.
חברת אבטחת המידע הישראלית סייבריזן הודיעה לפני זמן קצר על שתי פרצות אבטחה שמצאה במצלמות רשת, ושהופכות אותן קלות לפריצה עבור האקרים.
החברה ציינה כי הפרצות שמצאה קיימות בדגמים של יותר מעשרה מותגים שונים, שנמכרים באתרים גדולים כמו אמזון, איביי ובחנויות אלקטרוניקה בישראל שגם מופיעות בזאפ. היא הדגישה כי בניגוד להתראות דומות בעבר על אבטחה לקויה של מצלמות המחוברות לרשת, הפעם גם אם תחליפו סיסמה, זה לא מספיק כדי להגן עליכם.
למעשה, אומרים בסייבריזן, האקרים יכולים למצוא את המצלמות ולגשת אליהן בקלות רבה, להשתמש בהן כדי לצפות בצילומים בזמן אמת ואף לנצל אותן כחלק מבוטנט - רשת של מכשירים שמחוברים לאינטרנט ומקבלים מפושעים הוראה לשלוח בו-זמנית המוני בקשות התחברות לאתר מסוים כדי לגרום לעומס שיהפוך אותו ללא נגיש.
יואב אורות, ראש צוות פיתוח ומחקר בחברת סייבריזן, אומר כי להאקרים יש יכולת לאתר בקלות משתמשים ישראלים שעובדים עם מצלמות פגיעות בעזרת ביצוע סריקת מכשירים המחוברים לאינטרנט. גם אם המשתמשים ינסו להגן על עצמם בעזרת סיסמה חזקה ומורכבת, האקר עדיין יוכל לעקוף אותה בקלות.
החברה פתחה אתר מיוחד בו תוכלו לבדוק בחינם אם המצלמה שלכם כוללת את הפרצות המסוכנות. לבקשת NEXTER הבהירה החברה כי הבדיקה לא ניגשת למצלמה, אלא רק שואלת שאלות שמאפשרות לזהות האם הדגם שבבעלות המשתמש הוא אחד הדגמים המועדים.