רוצים לשתף תמונות עירום גנובות? החל מעוד שבועיים לא תוכלו לעשות זאת באתר הפורומים הגדול בעולם, Reddit. אתמול הודיעו מנהלי האתר לגולשים כי ב-10 במרץ ישתנו תנאי השימוש כדי לאסור שיתוף תמונות מיניות ללא אישור המצולמות (או המצולמים), במאמץ "להגן על הפרטיות" של מי שתמונות שלו משותפות ללא אישורו או ידיעתו.
"לא חשוב מי אתם. אם תמונה, וידאו או כל תיעוד דיגטלי אחר שלכם במצב של עירום, ריגוש מיני, או מעורבות בכל סוג של פעילות מינית, מועלית או מקושרת ב-Reddit ללא רשותכם - זה אסור ברדיט", כתבו המנהלים (הניסוחים המסורבלים במקור). "אנחנו מכירים גם בכך שתמונות אלימות אישיות הן צורה של הטרדה שאיננו סובלים ונסיר אותן לפי בקשות".
זהו צעד דרמטי למדי, כשהוא מגיע מצד אתר שהתגאה במשך שנים בהימנעותו הדתית-כמעט מהתערבות בתכנים המועלים אליו על ידי הגולשים. צוות האתר אף גילה ב-2012 כי התלבט לא מעט האם להסיר חומרים פדופיליים, מתוך אמונה שרק במקרים מאוד קיצוניים יש מקום לצנזורה. בשנה האחרונה הרוויח האתר ממדיניות חוס-ההתערבות שלו כאשר עמוד במרכז שערוריית הדלפות תמונות העירום הגנובות של סלביות-על כמו ג'ניפר לורנס, קייט אפטון ואחרות.
הצעד הזה מגיע כשבוע לאחר שמלך תמונות העירום הגנובות, האנטר מור, הודה בשורת סעיפי אישום של פריצה למחשבים שצפויים להביא עליו עונש של לפחות שנתיים מאסר בפועל. מור ייסד את אתר IsAnyoneUp, שיועד לפרסום תמונות עירום גנובות תוך פרסום פרטיהן המלאים של המצולמות. חוקים שעברו בעקבות המקרה שלו במספר מדינות בארה"ב מבקשים להחמיר עוד יותר בעונשם של מפיצי תמונות אינטימיות גנובות.
בנוסף, השבוע הודיעה גוגל על החמרה באכיפץ האיסור על הפצת תוכן פורנוגרפי בשירות הבלוגים שלה, "בלוגר". אמנם, גוגל אסרה על כל סוגי התוכן הפורנוגרפי, בעוד רדיט מסתפק באיסור על פורנו המופץ ללא רשות ממי שמופיע בו, אך ניכר כי חברות ברשת הופכות מודעות יותר ויותר לבעייתיות שבהפצת תכנים מיניים. לא משנה אם המקור לבעיה הוא תביעות פוטנציאליות ממשתמשים פרטיים על הפרת - הפתעה! - פרטיותם, או מחברות המחזיקות בזכויות יוצרים על תוכן פורנוגרפי רגיל.
שתי החברות מצטרפות לאפל, האוסרת על הפצת תכנים מיניים באמצעות חנות האפליקציות שלה מיום היווסדה, ולפייסבוק, המסירה תמונות שלפי תפישתה הן בוטות מדי - הגדרה הכוללת לא רק תמונות עירום רגילות, אלא אף תמונות הנקה, מה שעורר ביקורת רבה לא פעם.
האם קרוב היום בו אתרי האינטרנט הגדולים יהפכו לשוטרים לכל דבר ויאכפו עלינו חוקי התנהגות למרחב הקיברנטי כפי שמדינות וקהילות אוכפות חוקי התנהגות במרחב הפיזי? כרגע נראה שהחברות עצמן לא בטוחות בכך, ומדברות על חשיבות חופש הביטוי והמידע ברשת בעודן מצנזרות אותו כאשר אי-צנזורה מביאה ביקורת. בקרוב הן יצטרכו להחליט מה יותר חשוב להן - היכולת של המשתמשים להשתחרר ממגבלות או הפחד ממה שהשחרור הזה יעשה לאחרים.