טביעת אצבע הולכת והופכת לדרך פופולארית לאבטח סמארטפונים, בעיקר בזכות אפל וסמסונג, שהוסיפו את האפשרות למכשירי הדגל שלהם בשנה שעברה. אך בעוד שהשימוש בטביעת אצבע נוח ומהיר יותר מהקלדת סיסמא, ייתכן שהוא יכול לסבך את המשתמש בצרות.
השופט סטיבן פרוצ'י מבית המשפט המחוזי בווירג'יניה פסק בסוף השבוע כי המשטרה יכולה לחייב חשוד בפלילים לפתוח עבורה את נעילת הסמארטפון שלו, המוגן בטביעת אצבע. הסיבה: טביעת אצבע אינה נחשבת לסיסמה, המוגנת לפי החוקה האמריקאית ומסירתה מחייבת הסכמה מצד החשוד.
הפסיקה ניתנה בעניינו של דייויד באוסט, מפקד שירות החירום הרפואי המקומי, החשוד כי ניסה לחנוק למוות את בת זוגו בדירתו. המשטרה דרשה לקבל גישה לטלפון שלו, שלפי החשד מכיל את הקלטת האירוע כפי שתועד במצלמת האבטחה בחדרו של באוסט. עורך דינו, ג'יימס ברוקולטי, טען כי לפי התיקון החמישי לחוקה האמריקאית, הקובע את זכויותיהם של חשודים בפלילים, לא ניתן לחייב חשוד לתת סיסמא למכשיר או מידע שברשותו אלא בהסכמתו.
עוד ב-NEXTER:
אך לפי קביעת השופט, הגנות התיקון החמישי לא חלות על טביעת אצבע. הוא נימק את החלטתו בכך שלפי החוקה, כן ניתן לחייב חשוד למסור דגימת DNA, כתב יד או מפתח פיזי. זאת מאחר וכל הנזכרים הם פריטים פיזיים, שניתן להשיג גם ללא הסכמת של החשוד. סיסמה, לעומת זאת, דורשת שהחשוד ישתף מידע הידוע רק לו, ולכן דורש את הסכמתו.
הפסיקה התקדימית עשויה לפתוח פתח לפריצת טלפונים בחסות החוק. זאת מאחר והמשטרה יכולה להשתמש בטביעות האצבע שנלקחות לעתים קרובות מחשודים זמן קצר לאחר תחילת החקירה. זאת בשל העובדה שכבר הוכח כי חיישן טביעות האצבע של אפל, Touch ID, לא דורש את האצבע של המשתמש ונפתח גם בעזרת תמונה באיכות גבוהה שלה. עם זאת, הפסיקה תעמוד למבחן בערעור שצפוי עורך הדין ברוקולטי להגיש בקרוב.
נציין כי בישראל, גם מסירת טביעת האצבע עצמה מחייבת את הסכמתו של החשוד.