זיהוי הפנים של אפל נופל ברשת של תאומים ומסיכות, זיהוי הפנים של סמסונג אפילו עוד פחות מאובטח, זיהוי קרנית גם הוא פרוץ למי שיש לו כמה דולרים וזצת זמן פנוי, וזה עוד לפני שמזכירים את התקלות והפריצות לקוראי טביעות אצבע.
אבל ייתכן שכל הניסיונות למצוא דרכים טובות להזדהות בסמארטפון בלי סיסמאות היו מיותרים, מפני שהתשובה, לפי שלושה מדענים הודים, היתה כל הזמן באחד המאפיינים הכי בסיסיים שנמצאים בכל סמארטפון.
השלישייה ממהמוסד הלאומי לטכנולוגיה בעיר קרנטקה ניסו לברר האם ניתן לזהות אדם באמצעות ניתוח ההליכה שלו על ידי חיישן התנועה (אקסלרומטר) של הסמארטפון. הם נתנו ל-10 נסיינים להסתובב עם מכשירים מדגם גלקסי J1 - הסמארטפון הזול ביותר של סמסונג, שמחירו פחות מ-500 שקל. על הסמארטפונים היתה אפליקציה שאספה מידע על התנועות שלהם 500 פעמים בשנייה, והמדענים ניסו להרכיב מהמידע שהצטבר מאפיינים שונים של ההליכה שלפיהם ניתן יהיה לזהות את המשתמש מתוך הכיס שלו.
בסופו של דבר הגיעו החוקרים לנוסחה שמתבססת על 31 מאפיינים ייחודיים, כמו אורך כך צעד, תדירות הצעדים (כלומר ההפרש בין הפגיעות של הרגליים בקרקע) ועוצמת הדריכה. הם ניסו לזהות באמצעות הנוסחה הזו את המשתמשים לפי ההליכה שלהם - והגיעו לאחוזי דיוק של יותר מ-96% בממוצע.
השלכות המחקר הן שסמארטפונים יוכלו לזהות את המשתמשים שלהם בלי שום צורך בביצוע פעולה אקטיבית כמו הצמדת אצבע לסורק, מיקום הפנים מול מצלמה וכדומה. במקום זה, כל זמן שהסמארטפון נמצא בכיס והמשתמש נמצא בתנועה המכשיר יזהה את דפוס התנועה וישאיר את מנגנוני האבטחה פתוחים - אם כי סביר יותר להניח שלא כל ההגנות יישארו פתוחות ושירותי תשלום למשל עדיין ידרשו זיהוי פעיל.
עתה נמצאים הממצאים בבדיקה של מכון התקנים העולמי, בניסיון להפוך את זיהוי ההליכה לתקן אחיד שייתמך בכל המכשירים החל מהשנה הבאה.