קיקסטארטר (צילום: Wired.com)
פרוצים | צילום: Wired.com

 אם עשיתם מסע קניות באתר מימון ההמונים Kickstarter לאחרונה, הדבר הראשון שתרצו לעשות כעת הוא לשנות את הסיסמא שלכם, לכל הפחות. מסתבר, כי האקרים הצליחו לפרוץ לבסיס הנתונים של קיקסטארטר ולגנוב משם את הסיסמאות של המשתמשים. הגורם שעלה על הפירצה בקיקסטארטר היו רשויות אכיפת החוק בארצות הברית, אשר דיווחו מיד לאתר ואלו סגרו את הפירצה. ״אנחנו מצטערים מאוד שזה קרה״, כתב בבלוג פוסט ובהודעת דואר אלקטרוני מיוחדת שנשלחה למשתמשים יאנסי סטריקלר (Yancey Strickler), מנכ״ל Kickstarter, ״קבענו רף גבוה מאוד לאופן בו אנחנו משרתים את הקהילה שלנו והאירוע הזה מתסכל ומרגיז״. למרבה המזל, עד כה דווח על 2 חשבונות בלבד בהם נעשה שימוש זדוני בפלטפורמה.

לפחות פרטי האשראי לא נגנבו

התוקפים הצליחו לגשת אל מסד הנתונים של האתר, הכולל את השמות, כתובות הדואר האלקטרוני, כתובות הדואר בבית, מספרי הטלפון והסיסמאות של המשתמשים. טוב, לא בדיוק הסיסמאות, אלא הגירסא המוצפנת של הסיסמאות. הסיסמאות הוצפנו בבסיס הנתונים על ידי אלגוריתם הצפנה חזק כגון SHA1 או הצפנות קריפטו חזקות אחרות. למרות זאת, עם כוח מחשוב מספיק חזק, סביר להניח שהסיסמאות הללו נחשפו בסופו של דבר, וגם אם שיניתם את הסיסמא שלכם ל-Kickstarter, במידה והשתמשתם באותה הסיסמא בכדי לגשת לאתרים אחרים עם אותה כתובת הדואר האלקטרוני – חשבונותיכם עדיין מצויים בסכנה.
אבל יש גם חדשות טובות (או פחות רעות) בכל העניין הזה. החשובות יותר הן שפרטי כרטיס האשראי אשר הזנתם ל-Kickstarter לא נגנבו, וזאת מפני שכל עסקאות התשלום מבוצעות דרך פלטפורמת התשלומים של Amazon ולא על ידי Kickstarter. עם זאת, Kickstarter כן מאחסנת את ארבעת הספרות האחרונות של הכרטיס ותאריך התפוגה, אך זהו לא משהו שצריך להיות מודאגים ממנו יותר מידי. כמו כן, במידה והתחברתם אל Kickstarter באמצעות פייסבוק הסיסמא שלכם לרשת החברתית לא בסכנה (במידה ולא מדובר באותה סיסמא, כמובן) – שכן הסיסמא שלכם מאוחסנת על גבי מסד הנתונים של פייסבוק ולא ב-Kickstarter, אשר עושה שימוש ב-API של פייסבוק בכדי לאפשר את הכניסה.

השתמשתם בסיסמא בכדי לגשת לשירותים אחרים? שנו אותה

אז מה אתם צריכים לעשות עכשיו? דבר ראשון, לשנות את הסיסמא שלכם ב-Kickstarter ואם עשיתם שימוש באותה הסיסמא בכדי להיכנס לחשבונות אינטרנט אחרים, כגון פייסבוק, GMail וכדומה, רצוי מאוד שתשנו את הסיסמא שלכם גם לשירותים הללו. ב-Kickstarter ממליצים להשתמש בשירותים כגון 1Password או Lastpass, אשר מסוגלים לבחור ולאחסן עבורכם סיסמא חזקה וייחודית עבור כל שירות שתבחרו להשתמש בו. כעת, יותר מתמיד ולאחר שראינו במו עינינו שגם הארגונים הגדולים ביותר (כגון מיקרוסופט, טוויטר או אדובי) אינם חסינים מפני פירצות או מפני האקרים, חשוב לשקול באופן חיובי את השימוש באחד מהשירותים הללו.

לידיעה המקורית באתר Geektime

וגם:
>> עליית מדרגה בסכסוך בין משרד התקשורת לחברת בזק
>> G Pro 2: מכשיר דגל חדש ל-LG, ילכוד וידאו באיכות 4K