קודם היו לנו סיסמאות מספריות, אחר כך הכריחו אותנו לשלב בהן אותיות קטנות וגדולות ואז אמרו לנו שהכי בטוח זה לנעול את המידע שלנו מאחורי סורק טביעת אצבע. עכשיו גם השיטה הזו מתגלה כפרוצה יותר ממה שחשבנו.

מדענים מהאוניברסיטה הציבורית של מישיגן הצליחו לפרוץ למכשירי אנדרואיד בעלי סורקי טביעות אצבע בדרך פשוטה להחריד: הם צילמו את האצבע של המשתמש באיכות טובה - והדפיסו אותה על דף.

קאי קאו ואניל ג'אין מהמחלקה למדעי המחשב באוניברסיטה השתמשו במדפסת הזרקת דיו שהוטענה בדיו מוליך חשמל ודפים מיוחדים של הסטארטאפ AgIC, המיועדים להדפסת מעגלים חשמליים במדפסת רגילה, ניתנים להזמנה מאתר החברה ותואמים למגוון מדפסות של חברת Brother.

 

הם צילמו את האצבע ששימשה לאבטחת הסמארטפון באיכות של 300 נקודות לאינצ' - איכות של סורקים מלפני יותר מ-10 שנים (כיום האיכות הנפוצה היא בתחום האלפים), הפכו את התמונה אופקית במחשב (כדי ליצור תמונת מראה) ואז הדפיסו את התוצאה.

התהליך הפשוט הזה, שלוקח מספר דקות ולא דורש מומחיות מיוחדת, הצליח לרמות גלקסי S6 של סמסונג ו-Honor 7 של וואווי - שניים ממכשירי האנדרואיד המובילים בתחום אבטחת טביעות האצבע. עד כה נפרצו קוראי טביעות האצבע של סמסונג ואפל בעיקר בשיטות מתקדמות שדורשות עבודה רבה וידע בזיוף.

החוקרים מציינים שהמטרה שלהם אינה להקל על פושעים, אלא להעלות את המודעות לכך שטכנולוגיית האבטחה הביומטרית אינה מאובטחת היום כפי שהרגילו אותנו לחשוב, וכי לא כדאי לסמוך עליה עד שלא ייעשה מאמץ רציני לשפר אותה ולהעביר אותה לטכנולוגיות חדשות שאי אפשר לרמות אותן על ידי שימוש באביזרי עזר.