הסתכלו סביבכם בבית או במשרד ונסו למנות כמה מכשירים מחוברים לרשת האינטרנט האלחוטית. סביר להניח שהתשובה היא לפחות 5 - המחשב הנייד, הסמארטפון שלכם ושל בן או בת הזוג והטלוויזיה. עכשיו נתקו את כל המכשירים האלה מייד, כי כל הגלישה שלכם דרכם לא בטוחה.
חוקרי אבטחת מידע מבלגיה, ארה"ב וגרמניה עומדים לחשוף בשעה 3 בצהריים לפי שעון ישראל פרטים ראשונים על פרצה חמורה בפרוטוקול האבטחה WPA2, המשמש לאבטחת הגלישה בין מכשירים ברשת אינטרנט אלחוטית, כך חשף לפנות בוקר (ב') אתר Ars Technica.
כרגע, כל מה שידוע על הפרצה הוא שהיא מאפשרת להאקרים להטעות את המכשירים המחוברים לנתב אלחוטי כך שישתמשו בסיסמה שכולה אפסים (כלומר "00000000" במקום "12345678", לדוגמה). כך, הם מנטרלים את ההגנה שאמור השימוש בסיסמת חיבור להעניק למכשירים ברשת הביתית, ויכולים לראות לאן אתם גולשים מכל מכשיר, לראות את שמות המשתמש והסיסמאות שאתם מקלידים ואפילו לגרום למכשירים שלכם לגלוש למקומות שלא התכוונתם.
"אם באמת מה שמתואר שם נכון - כל מה שעובר בווייפיי נמצא פתוח ונגיש לכל מי שמחזיק בפרצה", אומר ל-NEXTER עידו נאור, חוקר בכיר בצוות ניתוח האיומים של קספרסקי. "זה אומר שכל רשת אלחוטית נמצאת בסיכון - זה מצלמות בבית, במשרד, במקומות רגישים (משרדי ממשלה וכולי). אבל לא רק מצלמות - רשתות יש בתחנות דלק, בבנקים, במוסדות בריאות. רשתות שאמורות להיות סגורות. יש מכשירים רפואיים עם חיבור אלחוטי. מדובר על פרצה בקנה מידה מאוד גדול, אבל השאלה היא האם לאחר החשיפה מישהו יצליח לשחזר את אותה הפרצה, ואם כן - האם הוא ישתף אותה עם העולם".
כדי להסביר את משמעות החלק האחרון משתמש נאור במשל: "תחשוב על מתכון סודי להכנת ארוחת גורמה. לחשוף את הארוחה זה מעניין מאוד - אבל חשיפה של המתכון כבר יכול לגרום לפתיחה של מסעדות, שינוי תפריטים וכולי".
מכיוון שהפרצה עוקפת את סיסמת האבטחה, אין שום דבר שאתם יכולים לעשות מלבד לגלוש בבית רק ממכשירים שמחוברים לנתב בכבל רשת. עם זאת, החברות האחראיות על הנתבים - יצרניות, משווקות וספקיות אינטרנט, עובדות על עדכוני תוכנה לנתבים שלהן, שיסתום את הפרצה שמאפשרת לעקוף את הסיסמה. נזכיר שתמיד כדאי להגן על הרשת שלכם בסיסמת גישה, גם כרגע.