"שתפו אם השתמשתם ב-FaceApp - ה-FBI ורשות התקשורת חייבות לחקור את סיכוני הפרטיות והבטחון הלאומי". כך כתב היום צ'אק שומר, מנהיג המפלגה הדמוקרטית בסנאט. "מיליוני אמריקאים השתמשו בה, והיא שייכת לחברה שמבוססת ברוסיה".
האפליקציה קיימת כבר שנתיים, אך בימים האחרונים הפכה לויראלית, כאשר גולשים הפכו את פירסמו תמונות שלהם כמבוגרים יותר, באמצעות פילטר של האפליקציה. יותר מ-150 מיליון אנשים סביב העולם העלו תמונות של עצמם ושל חברים שלהם ליישום.
שומר שלח מכתב רשמי לראשי הרשויות הללו, ודרך שיפתחו בחקירה, בעקבות חששות ושאלות על פרטיות שעלו בימים האחרונים. "המשתמש חייב לתת גישה מילה ובלתי ניתנת לביטול למידע אישי ולתמונות", כתב שומר במכתבו לרשויות. שומר עוד מציין כי ה-FBI בעצמו רואה ברוסיה כאיום בטחוני, וכי צריך לוודא שמידע אישי על אזרחים לא ישמש בתקיפות מקוונות (סייבר) על ידי גורמים רוסים נגד אמריקאים.
יש לציין כי גם אפליקציות אמריקאיות כמו פייסבוק מבקשות מידע למידע מאוד אישי שלנו, אלא שהן פועלות מארה"ב ומאפשרות, על פניו, למחוק את המידע. "צריך לצמצם את הסיכון שהחזקת מידע כזה גורם לו", כתב שומר.
מקורה של האפליקציה ברוסיה, תנאי השימוש שלה מאפשרים שימוש חופשי בתמונות, וקשה למחוק תמונות אחרי שהעלתם אותם. יוצרי האפליקציה הגיבו לחששות, הסבירו שבפניה אליהם אפשר למחוק תמונות מהשרת, הסבירו שהם לא יכולים לקחת תמונות ללא אישור (מה שאומת בבדיקה של צ'קפוינט), והתחייבו לא להעביר שום מידע לממשלת רוסיה.