האם ממשל אובמה מסייע למספר מדינות במפרץ הפרסי להתגונן מפני מתקפת סייבר אירנית? הניו יורק טיימס דיווח מפי מקורות אמריקנים בכירים כי ממשל אובמה עוזר לבנות בריתה של ארה"ב במזרח התיכון להתמודד עם איומי סייבר מצד אירן וקוריאה הצפונית.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
על פי ההערכות, בנות הברית עליהן ארה"ב מגינה הן ערב הסעודית, איחוד האמירויות ובחריין - אשר מסייעות לארצות הברית באיתור משלוחי נשק אירניים ועוצרות את משלוחי הנשק. באסיה עולה וגוברת הדאגה מפני מתקפת סייבר של קוריאה הצפונית כלפי יפן ודרום קוריאה.
בהקשר זה, מקור צבאי ישראלי בכיר אמר ל"ניו יורק טיימס" כי יש ראיות לשיתוף פעולה בין אירן לקוריאה הצפונית בפיתוח לחימה ממוחשבת. עם זאת, ההערכה היא כי יכולות המחשוב של אירן וקוריאה הצפונית נמוכות מאלו של ישראל, ארצות הברית, בריטניה, רוסיה וסין.
"ההתקדמות הטכנולוגית של אירן מבהילה"
מקורות ישראלים ואמריקנים הביעו בתקופה האחרונה דאגה מפני התקדמות המחשוב האירני. מפקד לשעבר בצבא ארצות הברית אמר כי "אירן הבהילה את כולם בשל המהירות בה יכולותיה הטכנולוגיות התגברו". מקור אמריקני מסר כי "המתקפה האירנית על ערב הסעודית הייתה קריאת השכמה באזור, מכיוון שהיא גרמה לכולם להבין כי האירנים רואים במתקפת הסייבר תגובה יעילה כנגד הסנקציות".
במסמך פעולה אמריקני שדלף בימים האחרונים הצהירה ארצות הברית כי היא שומרת על זכותה לבצע "פעולות מנע כנגד איומים מיידיים". במהלך השנה האחרונה בוצעו שתי התקפות סייבר נרחבות כלפי בנות בריתה של ארה"ב - ערב הסעודית ודרום קוריאה, מתקפות אשר ניסו לפגוע במערכות המחשוב ובמערכת הבנקאית של המדינות.