הקהילה הלהט"בית הצליחה לדחוק את גוגל לפינה ובסוף השבוע הודיעה החברה כי שינתה את הדרך בה עובד אתר הווידאו שלה, יוטיוב, כך שיציג יותר תכנים "גאים".
ההתנגשות בין החברה לקהילה החלה בחודש שעבר, כאשר יוטיוברים להט"בים שמו לב שסרטונים שלהם מסומנים כמוגבלים. ההגבלה הזו גרמה לסרטונים להיות מצונזרים מגולשים שצלם מופעל "מצב מוגבל" (Restricted Mode) - שמטרתו לסנן תוכן מיני או אלים מגולשים צעירים או כאלה שסתם לא מעוניינים בו.
בתוך זמן קצר הופצו בטוויטר אלפים רבים של ציוצים עם התגיות YouTubeIsOverParty# ("מסיבת הסוף של יוטיוב") ו-YouTubePartyIsOver# ("מסיבת היוטיוב נגמרה"), וגולשים להט"בים רבים פרסמו בהם מדריכים מלחיקת אפליקציית יוטיוב מהסמארטפונים השונים.
מבחינת יוטיוב, המחאה הזו הגיעה בתזמון גרוע, שכן היא ניסתה במקביל לנהל את משבר "חרם הפרסומות" של חברות באתר בעקבות הגילוי כי הפרסומות משמשות גופים כמו דאעש למימון פעילותם:
תחילה ניסתה יוטיוב להסתפק בהסבר לפיו אם סרטונים מסוימים סוננו - סימן שהם לא היו "ידידותיים לכולם" (Family Friendly) - אבל זה לא הרגיע את הקהילה. המחאה המשיכה עד שביום שישי האחרון פרסמה יוטיוב התנצלות כנה יותר בתוספת פירוט צעדים שנקטה כדי להימנע מאפליה נגד סרטונים שקשורים לקהילה.
"מצב מוגבל מתוכנן (...) לסנן תוכן למבוגרים מהתצוגה, כדי שמוסדות כגון בתי ספר וספריות, כמו גם אנשים שמעדיפים חוויה מוגבלת יותר, ירגישו בנוח להציג גישה ליוטיוב", כתבה ג'והאנה רייט, סגנית נשיא ניהול מוצר ביוטיוב. "אנו רוצים להבהיר כי מצב מוגבל לא אמור לסנן תוכן על בסיס מין, זהות מינית, עמדות פוליטיות, גזע, דת או נטייה מינית".
בהמשך ההודעה הודתה רייט כי כנראה במנגנון הסינון היתה טעות, ו"לאחר בדיקה מעמיקה, התחלנו לבצע מספר שיפורים למצב מוגבל (...) ועכשיו 12 מיליון סרטונים נוספים מכל הסוגים - כולל מאות אלפים שכוללים תוכן להט"בי - זמינים במצב מוגבל".
רייט גם ציינה כי במהלך החודש דיברו עובדי יוטיוב עם יוצרי תכני וידאו כדי להבין מה הם יכולים לשפר במנגנוני הסינון והדיווח, וכחלק מהסקת המסקנות האתר יציג את הסיבה לסינון של כל סרטון ממצב מוגבל ואף יעניק אפשרויות דיווח וערעור גם ליוצרים וגם לצופים. היא הוסיפה כי התכנים שהאתר מסנן הם תמונות או תיאורים קשים של אלימות, תיעוד של שימוש בסמים או אלכוהול, שפה גסה או תיאורים מפורטים של מין.