בעוד חודשיים זה קורה, האירוע הכי גדול של השנים האחרונות, אירוויזיון 2019 יערך בישראל. אז נכון, הדעות לגבי השיר של קובי מרימי די חלוקות, אבל מה אפשר לשדרג בו ואיזה בעיות אפשר לפתור בו? הכירו את האתגר החדש.
מדובר בתחרות (האקתון) של יומיים, בה נדרשים המשתתפים לפתח מוצרים חדשים עבור האירוויזיון. "האתגר הראשון הוא נגישות. אנחנו רוצים בפעם הראשונה בהיסטוריה להנגיש את האירוויזיון לאנשים עם מוגבלות ראייה, שמיעה ומגבלות קוגנטיביות" אומרים תומר וינשטיין ודביר צנוע, מייסדים שותפים ב-BLEE Hackathons בריאיון באולפן נקסט.
"האתגר השני זה שדרוג חווית הצפייה. האירוויזיון משודר כבר למעלה מ-60 שנה, פחות או יותר אותו הדבר, אנשים יושבים בבית, מיליונים של אנשים ברחבי אירופה - אנחנו רוצים לשדרג להם את החוויה. שאנשים ידעו מה אנשים בכל אירופה מצביעים, מה חושבים על השירים, לספק להם שכבות מידע, להגביר להם את הפאן", הם מציינים.
אז איך זה יעבוד? "שידורי האירוויזיון עובדים גם על פלטפורמת יוטיוב, זה אומר שבעצם כל אחד יכול לפתח פתרון שיתממשק ליוטיוב. בעצם אנחנו עובדים ביחד עם איגוד השידור האירופי ביחד עם myheritage שהביאו אותם, גם יחד עם מיקרוסופט".
והאם יתנו להם לשנות את חווית הצפייה? "הם באים לפה עם ציפייה מאוד גדולה, הם מוכנים לשמוע ולהקשיב ולשמוע", מוסיפים וינשטיין וצנוע.
אם גם אתם מעוניינים, ההרשמה פתוחה בשבועיים הקרובים לצוותים בלבד. האקתון ייערך בחסות תאגיד השידור האירופי EBU ו- MyHeritage, ובשיתוף עם מיקרוסופט ישראל כשותף טכנולוגי מוביל, רשות החדשנות, תאגיד השידור הציבורי "כאן", ומועדון החובבים הבינלאומי OGAE. על כך אומרים השניים "בתוך כל צוות צריך את הכישורים כדי לפתח מוצר. וגם רצוי שיהיה לך איזה חובב אירוויזיון בצוות".