מה שתוקע את הראש שלכם (מבוגרים וילדים כאחד) במסך בחודשים האחרונים זה פורטנייט – אחד המשחקים הפופולריים בעולם. הבעיה (חוץ מזה שאף אחד לא מרים ראש מהטלפון) - הוא גם בא עם גרסאות מזוייפות.
בפורטנייט אתם מגלמים דמויות שונות שמוצנחות לאי בודד. שם אתם צריכים לאסוף (או לרכוש בכסף אמיתי, אלא מה) כלי נשק וציוד, לחבור לקבוצות, ולחסל את המתחרים שלכם. לא נשמע משהו שלא ראינו בעבר, אבל האנימציה והסגנון הייחודי גרמו לרבים להתמכר.
"זה שונה מכל משחקי היריות, יש בזה בניה וזה הופך את זה למיוחד. הקרבות הם מאה מול מאה שחקנים ולא אחד אל אחד", מסביר אוריאל זיו שמבלה כשעה מדי יום בפורטנייט. חבריו משחקים שעתיים עד שלוש ביום, הוא מספר, ואחיו הקטן אף יותר.
מכורה אחרת למשחק המתחרה אך דומה, PUBG, היא חברת הכנסת שרן השכל שסיפרה לנו שהיא משחקת עם בעלה. "ביום שבת האחרון הוא סירב לצרף אותי לקבוצה שלו", היא סיפרה לנו," אז קבוצה של גיימריות מגניבות הציעו לי להצטרף אליהן".
מי כאן חוותה את התחושה המעליבה כאשר הבנים לא רצו לצרף אותה למשחק כדורגל? תחושת כאב ילדות הציפה אותי היום כשבעלי סרב לצרף אותי לקבוצה שלו ב- PUBG!!!
— Sharren Haskel שרן (@SharrenHaskel) June 9, 2018
עוד גורם שמושך אנשים למשחק, הוא זמין כמעט בכל מכשיר שכולל מסך ואפשר לשחק עליו - מחשבים, קונסולות, וסמארטפונים. זו גם נקודת התורפה שלו. מאחר שכולכם מחפשים אותו בטירוף בחנות האפליקציות, יש מי שמנצל את זה ומעלה אפליקציות מתחזות למשחק שגורמות נזק או מפציצות את הטלפון בפרסומות.
אתם תחשבו שמדובר במשחק או באפליקציות שעוזרות לכם לנצח, ותורידו. אמיר כרמי, מנהל טכנולוגיות ב-ESET ישראל הדגים לנו מה קורה הלאה - האפליקציות המפוקפקות מעבירות אותנו מאתר לאתר, עד שאנחנו מתקלים בהודעה שקרית שיש וירוסים על הטלפון שלנו - מורידים "אנטי וירוס", שמוביל בעצמו לאפליקציות אחרות.
מה עושים? מחכים להכרזה הרשמית על המשחק לאנדרואיד בשבועות הקרובים - ואז נדאג לתת לכם לינק בטוח. כך או כך - כל הגירסאות האחרות של המשחק נמצאות באתר הזה.