תשכחו ממשחקים בסמארטפון או במחשב - בא לכם לקנות מוצר עם ניחוח נוסטלגי שיחזיר אתכם לילדות? ודאי תשמחו לדעת שהקונסולות שגדלתם עליהן עשו קאמבק לאחרונה עם כל המשחקים אהובים ובעיצובים האייקונים - אפשר להזמין אותן מהאינטרנט וחלקן זמינות בחנויות בישראל.
PlayStation Classic
חברת סוני נכנסה למשחק רק בשנת 1994, אחרי ניסיון כושל לשיתוף פעולה מסחרי עם נינטנדו. בהתחלה אף אחד לא נתן לה סיכוי, אך בעזרת אסטרטגיה נבונה ומשחקים נהדרים היא הצליחה להפוך את השם "פלייסטיישן" למילה נרדפת לקונסולות ביתיות – והשאר היסטוריה.
כדי לחגוג את הנוסטלגיה הזאת, שחררה סוני בתחילת השנה גירסה מוקטנת של הפלייסטיישן המקורית, זאת משנות התשעים. המיני-קונסולה הזאת זמינה כבר עכשיו לרכישה בחנויות, וכוללת בתוכה 20 משחקים מובנים. מבחינה מעשית, ה-PlayStation Classic עושה בדיוק מה שהיא מבטיחה: נותנת הזדמנות לחזור למשחקים של אז, והם גם הכוכבים האמיתיים של הגרסה הזאת.
Commodore 64
הגרסה המודרנית מכונה The C64 והיא העתק כמעט מדויק של הקומודור 64 הישן כאשר כל הרכיבים נמצאים בתוך מקלדת עשוייה פלסטיק בצבע בז" צבע ששלט במחשבי שנות ה-80'. בנוסף הוא מגיע בתצורת מקלדת מלאה עם כפתורים גדולים ובקר ג'ויסטיק בעיצוב האייקוני, אך בניגוד לגרסה המקורית ה-The C64 משלב יציאת HDMI המאפשרת לשחק ב-64 מלהיטי הרטרו השונים.
בין להיטי הרטרו הישנים אפשר למצור כותרים כמו Pitstop II, California Games, Cybernoid. בנוסף למשחקים, בדיוק כמו בקונסולת הקומודור 64 המקורית ניתן יהיה לתכנת ב-Basic וליצור תוכנות ומשחקים חדשים לגמרי.
גיימבוי (Game Boy)
אם לא זרקתם את קלטות הגיימבויי הישנות שלכם, כדאי שתכירו את Analogue Pocket, מכשיר קטן ומתקדם שמזכיר בעיצוב את המכשיר הישן ויאפשר לכם להריץ את כל המשחקים הישנים התואמים ל- Game Boy, Game Boy Advance ו-Game Boy Color.
המכשיר כולל מסך LCD בגודל 3.5 אינץ׳, והוא יציע איכות רזולוציה פי 10 גבוהה יותר מהגיימבוי המקורי. בנוסף, יש לו יציאת לאוזניות, כרטי microSD, וחיבור USB Type C. המחיר: 200 דולר. ואם ממש בא לכם תוכלו לרכוש בנפרד מתאם ולחבר את המכשיר לטלוויזיה.
ארקייד ביתי
מכונת הארקייד של Arcade1Up משחזרת את החוויה של המשחקים משנות ה-80 וה-90. צריך להרכיב אותה לבד, ואז אפשר לשחק בה שעות על גבי שעות, ללא הצורך לפרוט מטבעות של שקל. כלומר צריך לשלם עליה 1,999 שקלים לבאג, אך אחרי זה היא עובדת ללא הגבלה ובלי לשלשל אליה מטבעות.
אנחנו הצלחנו לבנות את המכונה מרגע פתיחת הארגז ועד להתחלת המשחק ב-54 דקות בלבד. ההרכבה עצמה כוללת אפס התעסקות באלקטרוניקה - החלק הזה מגיע כבר מוכן היישר מהמפעל. תצטרכו לבנות סביב הקונסולה את תיבת העץ שמחזיקה אותה. בנוסף, לא תוכלו להתקין לעצמכם משחקים נוספים, או לעשות שינוי כלשהו במשחקים הקיימים. ביחידה שבדקנו היה את מורטל קומבט 1 עד 3, והמעטפת - המדבקות שעליו, היו של מורטל קומבט 2.
Mega Drive Mini
ה-Mega Drive Mini של חברת Sega הגיעה לחנויות בחודש ספטמבר ומאפשרת לשחק ב-40 משחקים מובנים שיזרקו אתכם לילדות - ביניהם Sonic the Hedgehog ו-Road Rash II. בסגה שילבו את הבקר המפורסם של המגה דרייב, חיבור HDMI, ואפילו המארז של הקונסולה הקטנטנה הוא העתק מדויק של הגרסה המקורית. המחיר: 79 דולר.
SNES Mini
נינטדו מאוד אוהבת להוציא מוצרי רטרו שמזכירים לנו את העבר. בחברה החליטו להוציא גרסה מחודשת ל-SNES, שיצא בשנת 1991 והפך ללהיט. אז מה חדש? הקונסולה הקטנה כוללת 20 מהמשחקים הפופולרים ביותר של החברה, חיבור HDMI, ושני שלטים.
החלק המאכזב הוא שלא תוכלו להריץ משחקים נוספים על ה-SNES Mini ותצטרכו להסתפק באלו שהיא מגיעה איתן. בנוסף, כמו המראה החיצוני של מארז הפלסטיק שלא השתנה בכלל, גם איכות המשחקים נשארה זהה לחלוטין. המחיר: 500 שקלים.