רוצים אתם להיות גיבורים, הכי שבעולם? Pokemon Go (ובעברית - פוקימון גו), משחק סלולרי חדש, הוא הקאמבק הכי מוצלח שפיקאצ'ו, ג'יגליפאף ושאר הפוקימונים היו יכולים לבקש. מאז שיצא בסוף השבוע הוא כבר הספיק לכבוש את טבלת האפליקציות של אפל ולגרום לרבבות אנשים להסתובב כמו סהרוריים עם הפרצוף שקוע בסמארטפון שלהם (אפילו יותר מכרגיל).
עוד מוקדם מדי לקבוע, אבל אם השיגעון סביב פוקימון גו לא ישכח, יש סיכוי לא רע בכלל שאנחנו בדרך לשיגעון בסדר גודל של Candy Crush Saga. כדי שתהיו מוכנים לטרפת המתקרבת, הכנו בשבילכם מדריך קטן שכולל את כל מה שאתם צריכים לדעת לפני שאתם יוצאים לצוד פוקימונים.
פוקימון? מה זה בכלל פוקימון?
אם אתם שואלים את השאלה הזאת כנראה שלא גדלתם בשנות ה-90. פוקימון היא סדרת משחקים יפנית ותיקה מאוד של חברת נינטנדו. המשחק הראשון יצא בשנת 1996 לגיים בוי (כן, היו בו משחקים שאינם טטריס) והפך ללהיט די היסטרי תוך חמש דקות בערך. שיא הפופולריות שלה הגיע יחד עם סדרה מצויירת, ששודרה בהצלחה רבה גם כאן בישראל.
אוקיי, ומה עושים במשחק הזה?
תופסים פוקימונים, שהם מפלצות חמודות שמסתובבות בעולם. את הפוקימונים אפשר ללכוד בתוך כדור מיוחד (כן כן), ואז לגרום להם להלחם זה בזה בשביל להעלות ברמות ולהפוך לאלוף פוקימונים. הבנתם נכון, מדובר במשחק שבו בני אדם לוכדים חיות בר ואז גורמים להן להלחם זו בזו.
ב-Pokemon GO, הגירסה החדשה, לכידת הפוקימונים נעשית בהתאם למיקום שלכם בעולם האמיתי. זה לא מסוג המשחקים שמשחקים על הספה בבית. אם לא תצאו לטייל, לא תוכלו להתקל בפוקימונים חדשים, שמופיעים בהתבסס על מיקום ה-GPS שלכם.
אחרי שתפגשו את הפוקימונים ותלחצו על הציור שלהם על המסך, מצלמת הסמארטפון שלכם תדלק, והפוקימון הנחמד יופיע בתוך הסביבה שבה אתם נמצאים, ממש כאילו הוא עומד מולכם. זה רגע האמת שבו תצטרכו להוציא את כדורי הפוקימונים שלכם (פוכדורים) ולזרוק אותם בהנפת אצבע לכיוון הפוקימון. קלעתם? הפוקימון שלכם. לא קלעתם? תוכלו לנסות שוב עד שהפוקימון יברח או עד שיגמרו לכם הפוקימונים (ואז תצטרכו לקנות עוד).
אחרי שתלכדו מספיק פוקימונים ותעלו מספיק רמות, תוכלו להשתתף גם בקרבות ב"מכוני פוקימונים" שמפוזרים גם הם במקומות שונים בסביבה. וזהו בערך. בשלב זה אין למשחק החדש סיפור או מטרה מוגדרת, מעבר לסיסמה הרגילה של סדרת המשחקים הזאת: "ונתפוס את כולם".
וזה כיף?
ובכן, אהם, כן. ממש ממש כיף. זה לא משחק עמוק במיוחד, ואם לא יוסיפו לו תוכן הוא כנראה יהפוך למשעמם מאוד מהר מאוד - אבל בינתיים, בתקופת ההכרות, הוא כיף חיים. במיוחד אם יש לכם הפרעות כפייתיות שגורמות לכם לאסוף כמה שיותר פוקימונים בכמה שפחות זמן.
עולה כסף?
Pokemon Go הוא משחק במודל Free to Play, מה שאומר שניתן להוריד ולשחק בו בלי להוציא שקל. אם בכל זאת אתם מרגישים נדיבים, תוכלו להוציא כסף אמיתי כדי לרכוש חפצים וירטואליים שישרתו אתכם בעולם המשחק, כמו תרופות לפוקימונים שלכם, פוקדורים, אינקובטורים לביצים (כן כן!) ועוד.
נשמע מגניב! מאיפה מורידים?
אם יש לכם אייפון - פשוט היכנסו לחנות האפליקציות, חפשו Pokemon Go והורידו. אם לא הצלחתם, נסו להתחבר דרך חשבון אמריקאי של iTunes. בשביל לעשות את זה, פתחו חשבון אמריקאי והתחברו דרכו לאייפון שלכם.
1. בשביל לעשות את זה היכנסו לחנות האפליקציות, גללו עד למטה וצאו מהחשבון שלכם (sign out).
2. אחר כך גשו להגדרות (Settings) וכל כללי (General) בחרו באפשרויות השפה והאזור Language & Region, ומשם Region ובחרו בארצות הברית.
3. הקישו על הקישור הזה ונסו להוריד.
4. הוא יציע לכם לפתוח חשבון אפל חדש. לשם כך תצטרכו כתובת מייל נפרדת מזו שנרשמתם איתה קודם, ולקבל אליה הודעת אישור החשבון.
5. המציאו כתובת אמריקאית (או קחו מכאן) ובאמצעי תשלום בחרו none. והמשיכו.
6. היכנסו למייל ואשרו את החשבון החדש.
7. התקינו את המשחק.
8. אחרי שהמשחק עובד, חזרו לשלב 1 - צאו מהחשבון האמריקאי שפתחתם וחזרו לחשבון הרגיל.
אם יש לכם אנדרואיד המצב קצת יותר מורכב. שרתי המשחק לא ממש מצליחים לעמוד בעומס, ולכן החליטו בשלב זה לעצור את הפצתו - אז הוא עדיין לא זמין בחנות ה-Google Play הישראלית. יש לקוות שהוא יגיע לכאן תוך ימים ספורים, אבל אי אפשר באמת לדעת מה הלו"ז.
אם אתם לא יכולים להתאפק, אתם יכולים להוריד את קובץ ה-APK של המשחק ולהתקין אותו ידנית - אבל מומלץ לעשות את זה רק אם אתם בוטחים ב-100% בכישורים הטכניים שלכם. כמו כן, שימו לב שיש כבר דיווחים על גרסאות APK מזוייפות שכוללות וירוסים ונוזקות. לא נעים!
אם אשחק בפוקימונים, מה הסיכוי שאמצא גופה ברחוב?
לא רע בכלל. עם זאת, אל תאמינו לכל מה שאתם קוראים בפייסבוק על המשחק הזה. הסיפור הביזארי עם הגופה הוא נכון, ונדיר כמו הסיכוי באופן כללי למצוא גופות סתם ככה. ולא קשור למשחק.
אך סיפורים אחרים על תאונות שרשרת שנגרמו על ידי נהגים שניסו לתפוס פיקאצ'ו בזמן נהיגה הם ככל הנראה שקריים או מוגזמים.