התופעה הגדולה ביותר של השנים האחרונות בעולם הגיימינג היא ללא ספק פורטנייט, המשחק שכבר שבר את כל השיאים, הכניס הררי כסף לחברה המפתחת שלו וכבש את לבבות הילדים והמבוגרים כאחד. בשבוע האחרון צץ לו מתחרה שמצליח לקחת את אור הזרקורים – Apex Legends. המשחק החדש מבית EA צובר פופולריות אדירה וכמעט בלתי נתפסת בהתחשב בזמן הכל כך קצר שבו הוא קיים.
בשבוע האחרון הקדשתי כמה שעות טובות כדי להבין על מה מדובר, וחוץ מכך שגיליתי שאני די גרוע בו – כמו בכל משחק מולטיפלייר שבו אני מתחרה מול ילדים מרחבי העולם – יש כמה דברים שלמדתי עליו וכדאי שגם אתם תכירו.
למה כל הזמן משווים את Apex Legends ל-Fortnite?
נתחיל מהמובן מאליו: יש לא מעט קווי דמיון בין פורטנייט לבין אייפקס לג’נדס. בראש ובראשונה שניהם חינמיים, מה שמאפשר לצבור פופולריות בקלות. בנוסף, שניהם שייכים לז’אנר ה-Battle Royal, שבו כל המשתתפים צונחים לתוך אי ללא כל כלי נשק ונאלצים לחפש כלי נשק ותוספים המסתתרים במקומות אקראיים במפה ענקית, שהולכת ומצטמצמת כל כמה דקות; ובשניהם המטרה היא פשוטה: לחסל את כל הקבוצות במשחק ולהישאר האחרונים ששורדים. הצליחו לחסל את כל החברים שלכם ואתכם? המשחק נגמר מבחינתכם ואתם צריכים להצטרף לסיבוב נוסף, וחוזר חלילה.
בשני המשחקים ניתן להתקדם בדרגות כדי להשיג סקינים לדמויות ולנשקים. ניתן כמובן גם לשלם עבורם כדי לחסוך זמן רב, אך התשלום לא יסייע לכם לקנות נשקים או דמויות טובות יותר, כיוון שאלו הם רק בגדר תוספות קוסמטיות. גם באייפקס לג’נדס, כמו ה-Battle Pass של פורטנייט, תתחיל “עונה” של המשחק שהפרטים על אודותיה עדיין עמומים אך היא צפויה להיות בתשלום, ולאפשר למשתתפים בה לאסוף חפצים מיוחדים תוך הצבת אתגרים מעניינים עבור השחקנים.
משחק בוגר ועם מעט יותר נופך אסטרטגי
וכאן בעצם מסתיים הדמיון בין השניים. אייפקס לג’נדס הוא משחק מבית היוצר של סדרת Titanfall האהובה ומתרחש ביקום שלה, והסגנון הגרפי שלו ריאליסטי ועשיר בהרבה – מה שמושך לא מעט גיימרים שתפסו את פורטנייט בתור משחק ילדותי – אבל לא יותר מדי אלים כדי להפחיד גם את הקהל הצעיר (או את הוריו). המפה של אייפקס היא ענקית ומלאה בנופים מגוונים, ובהמשך צפויים להצטרף מפות חדשות, כך שהשחקנים ייהנו מגיוון לאורך זמן.
אייפקס שואב השראה ממשחק מולטיפלייר פופולרי למדי בשם Overwatch, ומאפשר לכם לבחור בכל סיבוב אחת מ-8 דמויות שונות לחלוטין (2 מהן ניתן לפתוח על ידי תשלום או התקדמות איטית במשחק). כל אחת מהדמויות מצוידת במגוון יכולות משלה: אחת מהן לוחמת, אחרת יכולה לסייע בהגנה על חברי הקבוצה ודמות נוספת יכולה להשתגר ממקום למקום. לכל דמות יש אישיות משלה, שורות מדובבות ויכולת Ultimate, שהיא סוג של יכולת ייחודית חזקה אף יותר וניתן להשתמש בה אחת לכמה דקות. לכל דמות היתרונות והחסרונות שלה, מה שמוסיף לשחקן רובד של יכולות השפעה על הקבוצה/ ותוספת של אסטרטגיה לכל אורך הסיבוב.
עוד ב-Geektime
5 שירותים סופר חדשניים שקיימים ב-Producthunt
הכפתור הזה מבטיח לשדרג את חיי המין שלכם
הקבוצה זה כל מה שחשוב
ואם כבר מדברים על קבוצה, המשחק הזה שם את האלמנט הקבוצתי בראש מעייניו. נכון לעכשיו, יש רק מצב משחק אחד, בו אתם מצוותים לעוד שני חברים או זרים ומנסים להיות הקבוצה האחרונה ששורדת. אם לא תעבדו בתיאום, הקבוצות האחרות שכן יעשו זאת יחסלו אתכם במהרה. באייפקס הדגש על משחק קבוצתי נמצא כמעט בכל מקום במשחק, ומתקן לא מעט עוולות ודברים מעצבנים שקיימים במשחקי באטל רויאל: ראשית, בכל סיבוב שחקן אחר מהקבוצה מוגדר כ-JumpMaster, זה שיכול לצנוח בתחילת המשחק לאן שהוא רוצה ולקחת איתו את שאר חברי הקבוצה, כדי שכולכם תצנחו בדיוק באותה הנקודה.
אך האלמנט החשוב ביותר במשחק הקבוצתי הוא שיטת ה-Ping. במקום לנסות לתקשר עם שאר חברי הקבוצה שלכם באמצעות Voice Chat שיחריש את האוזניים שלכם ובעיקר ירגיז אתכם, אייפקס מאפשר לכם לסמן נקודות בטווח הראייה של השחקן בלחיצת כפתור, ואף לסמן אויבים, נשקים תחמושת ועוד. כל סימון כזה יופיע בזמן אמת גם לשחקנים האחרים בקבוצה, כך שתוכלו לתקשר מבלי להפעיל מיקרופון אפילו, מה שהופך את התהליך ליעיל, נוח ושימושי בהרבה.
לבסוף, אם בכל זאת נהרגתם במהלך הסיבוב, לא הכל נגמר. חבריכם לקבוצה יכולים לאסוף את הבאנר שלכם ממקום מותכם ולנסות למצוא עמדה ייעודית. אם הם יצליחו להגיע אליה מבלי שיהרגו אותם, אתם תוצנחו בחזרה למשחק תוך כמה שניות. העובדה הזו הופכת את החוויה לקצת פחות מתסכלת, כיוון שלא על כל טעות צריך להתחיל סיבוב חדש.
ישנם עוד מספר יתרונות מעניין באייפקס, כמו שיטת ניהול Inventory כמעט אוטומטית שמבטלת את הצורך לפתוח את התיק שלכם בכל פעם שאתם נתקלים בחפץ חדש כדי להשוות אותו. אם תמצאו פריט טוב יותר מהפריט שבו אתם מחזיקים, המשחק יסמן לכם את זה ותוכלו להחליפו ברגע.
כמו כן, שדרוגים לנשקים שאספתם או תאספו במהלך הסיבוב יותקנו באופן אוטומטי על כלי הנשק הרלוונטי, מה שחוסך שוב את הצורך בהתעסקות בתיק שלכם לאורך כמעט כל הסיבוב. בכל תחילת סיבוב, אגב, מוכרז השחקן הטוב ביותר (על פי הסיבוב הקודם) לכל השחקנים האחרים, ומי שיצליח לחסל אותו יזכה בשלל נקודות.
הסיבה האמיתית לשיח סביב המשחק: קצב הצמיחה המטאורי שלו
מאז יציאתו, המשחק זכה לשבחים בקרב המבקרים והקהל, אבל כולנו יודעים שלא חסרים משחקים טובים, אז למה בעצם כל העולם מדבר על Apex Legends ולמה הוא מכונה הפורטנייט הבא? ובכן, הסיבה לכך היא קצב הצמיחה המטאורי שלו. ביום הראשון ליציאתו דווח כי המשחק הגיע ל-2.5 מיליון שחקנים ולאחר שלושה ימים כבר דווח על 10 מיליון שחקנים.
בתום השבוע הראשון ליציאתו המספר הזה כבר עמד על 25 מיליון שחקנים. לשם השוואה, לפורטנייט לקח שבועיים שלמים להגיע ל-10 מיליון שחקנים וכמעט ארבעה חודשים להגיע ל-25 מיליון שחקנים. בינתיים, אייפקס הצליח ליצור רעש אדיר גם בפלטפורמת הסטרימינג Twitch, ולעקוף בדרך גם את פורטנייט במספר הצפיות במקביל. רק תגרמו לדרייק להתחיל לשחק בו והתחרות עולה עוד שלב.
נראה שאייפקס מעניין גם את המשקיעים של EA, שמנייתה צנחה לאחר דיווחים על מכירות חלשות של Battlefield V, החברה דיווחה על כמות השחקנים של המשחק החדש שלה והמניה זינקה בכמעט 10% ומאז גם מראה סימני שיפור משמעותיים.
אך למרות המספרים הפנומנליים, פורטנייט מחזיק ביתרון אדיר בכך שהוא זמין גם ב-iOS, אנדרואיד, Mac ו-Nintendo Switch. בקיצור, כמעט בכל מקום שבו אפשר לשחק משחקים. נכון לעכשיו, אייפקס זמין רק לפלייסטיישן 4, אקסבוקס וואן ו-PC, כך שקהל הילדים – שחלק גדול מתוכו מעדיף לשחק במובייל – הולך לאיבוד. EA הצהירה כי היא בוחנת אפשרויות לגרסאות מובייל, אך בינתיים אין כל אינדיקציה לכך שהיא עובדת על שחרור גרסה כזו בעתיד הנראה לעין, וזה אומר שלאייפקס מחכה עבודה קשה אם היא מכוונת לעקוף את מספר השחקנים של פורטנייט, שעומד כעת על כ-200 מיליון משתמשים.