אם הילדים שלכם משחקים בסמארטפון במשחקים של אנה ואלזה, מואנה, מיקי מאוס או עשרות דמויות אחרות של דיסני - דעו לכם שיש טענות שמרגלים אחריהם, כך לפי בקשה לתביעה ייצוגית שהוגשה לפני שבוע לבית המשפט המחוזי של צפון קליפורניה.
אמנדה ראשינג תובעת את חברת דיסני, חטיבת המרצ'נדייז שלה ושלוש חברות פיתוח משחקים, בטענה שמשחקי הסמארטפונים שיצרו על בסיס דמויות דיסני מפרים את החוק הפדרלי לההגנה על פרטיות ילדים ברשת, שחוקק ב-1999 ודורש הסכמת הורים לפני איסוף מידע על ילדים בני פחות מ-13.
לדברי התובעת, משחקי דיסני הזמינים בחנויות האפליקציות של גוגל ואפל אוספים מידע על המשתמשים, מעניקים לכל אחד מהם פרטי זיהוי ייחודיים כדי לנטר את השימוש שלהם במשחקים דרך מכשירים שונים ואוספים את המיקומים שלהם בזמן המשחקים, כמו גם את היסטוריית הפעולות שלהן. כל זה, בלי לבקש אישור מההורים, מה שלכאורה מנוגד לחוק.
ראשינג טוענת כי איסוף המידע משמש להתאמת פרסומות לילדים, תוך הפרה של האיסור לסחור במידע על קטינים. היא הוסיפה כי לא משחק אחד ולא שניים עושים זאת - כי אם כל 42 המשחקים של סידני לסמארטפונים וטאבלטים, ביניהם Where's My Water ו- Disney Crossy Road הפופולאריים, כמו גם משחקים עם דמויות "לשבור את הקרח", "היפה והחיה", "הנוקמים" ועוד רבים.
האם, בשם בתה שהורידה את אחד המשחקים, תובעת מהחברות לפצות אותה וכל ילד אחר שהוריד את המשחקים ופרטיו נאספו ונמכרו, לשלם לה את הוצאות המשפט ולחדול לאסוף מידע באמצעות המשחקים.
חברת דיסני מסרה בתגובה לאתר Los Angeles Business News: "לדיסני יש תוכנית התאמה קפדנית לחוק, ואנו ממשיכים במדיניות קשוחה לאיסוף מידע ושימוש בו ליישומי דיסני המיועדים לילדים ומשפחות. התלונה מבוססת על אי הבנה בסיסית של עקרונות חוק ההגנה על פרטיות ילדים ברשת, ואנו מצפים להגן על פעולותינו בבית המשפט".