מה לא ניסו לעשות עם הדפסה תלת-ממדית? החל מדגמי פלסטיק של בניינים ועד מאכלים שבהם כל רכיב נמצא במקום המושלם, היכולת לעצב חומרים בכל צורה שרוצים פותחת אינסוף אפשרויות. עכשיו נראה שגם מי שאוהב מוצרי זכוכית יוכל ליהנות בקרוב מהשילוב בין החומר היפהפה ועיצובים מרוכבים להחריד.
שיתוף פעולה בין מחלקות שונות במכון הטכנולוגי של מסצ'וסטס (MIT) הניב את G3DP (ראשי תיבות של Glass 3-Dimentional Printing - הדפסה תלת-ממדית בזכוכית), טכנולוגיה חדשה להדפסה תלת-ממדית בזכוכית. בשל מאפייניה הייחודיים של זכוכית, משתמש התהליך בשני תאי חימום: בראשון מותכת הזכוכית בטמפרטורה של מעט יותר מ-1,000 מעלות צלזיוס, והופכת לנוזלית כמו גלידה או ציפוי עוגה. מזלף מיוחד מעביר את הזכוכית לתא השני, בו הטמפרטורה נמוכה יותר, תוך כדי תנועה, ומעצב אותה במבנים מורכבים, שכבה אחר שכבה, עד לקבלת צורה מוגמרת.
התהליך איטי מאוד, כמובן, ולא צפוי להפוך בקרוב לצורת ייצור המונית של קישוטי זכוכית לבית, אך המדענים אומרים כי הטכנולוגיה תאפשר יצירת מבנים ייחודיים במקרה הצורך, ואף תפרוץ דרך בתחומים אחרים שקשורים ליצירות זכוכית, כמו כבלים אופטיים ותאים סולריים יעילים יותר.