בזכות הטכנולוגיה יש היום הרבה יותר תחליפי בשר טבעוניים מאי פעם. איקאה הודיעה בשבוע שעבר על כוונתה לשווק גירסה חדשה וטבעונית של כדורי הבשר השוודים הפופולרים שלה במסעדות בחנויות הרשת ברחבי העולם.
"הפיתוח הוא של כדור בשר חדש שנראה וטעים כמו בשר, אבל הוא עשוי מחלבונים מן הצומח", אמרו בענקית הריהוט השוודית. בחברה חשפו כי הם עובדים עם ספקים מובילים ומקווים לערוך בדיקות וטעימות של כדורי הבשר כבר בשנה הבאה.
"זה מרגש. במבט על איכות המוצרים שטעמנו, אנחנו מצפים לשווק בשר טעים המבוסס על חלבונים מן הצומח. אני מקווה כי גם חובבי בשר רבים שם בחוץ יאהב את זה", אמר מייקל לה קור, מנכ"ל שירותי המזון של איקאה.
בחודש שעברת הודיעה ענקית המזון המהיר ברגר קינג שהיא מכניסה לתפריט שלה גרסה טבעונית של המבורגר הוופר. על ההמבורגר תהיה אחראית לא אחרת מאימפוסיבל פודס - יצרנית המזון הצמחי הידועה בעולם. מדובר בשילוב של חלבון חיטה, חלבון תפוחי אדמה, שמן קוקוס, Heme (הרכיב שגורם להמבורגר לדמם) ומרכיבים נוספים. הגירסה החדשה של ההמבורגר אפילו לא מכילה גלוטן או כולסטרול ובחברה אומרים שיש בה אותה רמה של ברזל וחלבון כמו בבשר בקר רגיל.
באיקאה ישראל מסרו כי טרם ידוע להם אם נראה את זה גם בארץ.