אם יש לכם תחושה שהסמארטפונים הפסיקו להתקדם – אתם לא לבד. אמנם בתערוכת הסלולר בברצלונה מוצגים המון מכשירים חדשים, אבל רובם הם עוד מאותו דבר, עם יותר מהירות, יותר יכולות צילום ומקסימום חלק מתחלף או שניים.
חברת FlexEnable, שמציגה באחת הפינות הכי נידחות בתערוכה, עובדת על מה שיהפוך בעתיד למכשיר שיחליף את הסמארטפון ואולי גם את המחשב. החברה הבריטית פיתחה סוג חדש של טרנזיסטור – הרכיב הבסיסי בכל מכשיר חשמלי. בניגוד לטרנזיסטורים הנוכחיים, המבוססים על סיליקון, אלו של פְלֶקְסֶנֵייבּל מבוססים על פלסטיק גמיש בעובי דף נייר. כך, אפשר לייצר רכיבים חשמליים ניתנים לקיפול.
החברה מתמקדת בעיקר במסכים, וכפי שניתן לראות בסרטון כבר בנתה אבטיפוסים של מין שעון עם מסך ענק שעוטף את היד בחצי מעגל. האבטיפוס שראינו בברצלונה אמנם מקובע בתוך מכשיר קשיח, אך ד"ר וינסנט בארלייר, מהנדס פיתוח עסקי בכיר בחברה, הסביר לנו שכבר יש להם מסכים מתקדמים יותר שרק הקצה שלהם מחובר למעגלים אחרים ואת היתר ניתן לסובב סביב עיפרון. זאת, בנוסף למסכי דיו אלקטרוני שהחברה פיתחה כבר לפני שנים למכשירים כמו הקינדל של אמזון.
בשנים האחרונות כבר הוצגו לא מעט מסכים גמישים על ידי חברות ענק כמו סמסונג, LG וסוני, אך לדברי בארלייר הם סובלים מבלאי כפול – של המצע והמסך עצמו, מה שמאלץ את היצרניות להשתמש במסכים גמישים רק כאשר הם מקובעים בצורה אחת כמו במכשירים גלקסי S6 Edge (ו-S7 Edge שהוכרז השבוע) או LG G-Flex. המסך הזה, לעומת זאת, סובל מבלאי של המסך עצמו בלבד, מה שאומר שכבר ניתן לשלב אותו במכשירים גמישים חלקית. החברה עובדת כדי לפתור גם את הבעיה הזו כדי לאפשר מכשירים גמישים לחלוטין.
אבל מעבר למסכים, FlexEnable הצליחה לייצר משהו מרשים אף יותר: מצלמה גמישה. כרגע מציגה החברה חיישן אור – כלומר: כזה שיודע רק להבדיל בין אור לצל (שחור-לבן). הוא גמיש יותר מהמסך שראינו, והציג לנו בווידאו על מחשב סמוך תנועות אצבע שעשינו באוויר מעליו. כאשר הצמדנו את האצבע לחיישן הוא אפילו הראה בבירור את טביעת האצבע.
לדברי בארלייר, עוד כחמש שנים יהיו המסכים הגמישים מוכנים לשוק וישולבו במכשירים. השאלה היחידה, עליה אין לו תשובה, היא כמה שנים ייקח עד שגם הסוללות ושאר הרכיבים יהיו גמישים ויפסיקו לעכב את השימוש במסכים גמישים.