גדול יותר, צבעוני יותר, בהיר יותר - וזללן אנרגיה הרבה יותר. מסכי המכשירים הניידים שלנו הולכים ומשתפרים בכל התחומים מלבד צריכת האנרגיה שלהם, מה שגורם לכך שחיי הסוללה של סמארטפונים, טאבלטים ושעונים חכמים מדשדשים סביב יום וקצת אפילו כאשר מכפילים (לפחות) את קיבולת הסוללה שלהם. אבל אוניברסיטת אוקספורד מבטיחה עתה לחולל מהפכה בתחום, בעזרת טכנולוגיית מסכים חדשה שפותחה בה.
Bodle הוא סטארט-אפ חדש שהוקם על ידי האוניברסיטה היוקרתית, וטוען כי פיתח חומר חדש שיחולל מהפך בתחומי התצוגה והזכוכית. החברה לא מוכנה לפרט בינתיים כיצד זה עובד, אך ראשיה, פרופסור האריש בהאסקרן ופיימן חוסייני, מציינים כי החומר מסוגל "לשחק" באור, לסנן אותו ולהחזיר אותו לחילופין כמעט מבלי לצרוך אנרגיה.
המסכים שתייצר החברה, לדבריהם, יהיו בהירים וצבעוניים גם תחת אור שמש ישיר, יוכלו להציג וידאו באיכות גבוהה יותר ממסכים קיימים ויצרכו הרבה פחות אנרגיה. בנוסף, תאפשר הטכנולוגיה לייצר גם חלונות חכמים, שיחסמו גלי אור מסוימים כדי לשמור על הטמפרטורה בבית או במשרד אחידה גם ללא צורך בחימום בחורף וקירור בקיץ.
כרגע נמצאת החברה בשלבי פעילות ראשונית וצפויה להציג את המסכים שלה רק בעוד כשנה. לא ברור כמה זמן עוד ייקח עד שהמסכים יהפכו מאבטיפוסים למוצר מוגמר.