אתם נמצאים במרתף חשוך ולא מאוד נקי. מסביבכם מלא רשרושים ותנועות באפלה. אתם מסתכלים סביבכם, מחפשים את המקור לקולות ולשינויים בצבע - ולא מצליחים לראות כלום...
עד הרגע שבו אתם קולטים מולכם עכביש ענק.
זה לא קטע מטיוטה לעוד ספר בסדרת "צמרמורת" האינסופית. זה, פחות או יותר, תיאור הניסוי שערכנו אמש (ג') באולפן נקסט. ליאור מולכו, האחראית על הניסויים בחברת נוירוסטיר וארכנופובית - כלומר, פוחדת מעכבישים - לבשה קסדת מציאות מדומה שהכניסה אותה לתרחיש הזה, שבשבילה לפחות, ובשביל לא מעט אנשים שאנחנו מכירים, הוא מלחיץ מאוד.
מחוץ לעולם הווירטואלי עקב פרופ' נתן אינטרטור, מייסד החברה וחבר בבתי הספר למדעי המחשב והמוח של אוניברסיטת תל אביב, אחרי מסך שהציג את הפעילות המוחית של מולכו בצורה גרפית. המחוגים והצבעים על המסך הראו את רמות המתח והריכוז שלה - ולמרות שהיא ידעה שהכל וירטואלי וזו לא הפעם הראשונה שהיא מבצעת את הניסוי הזה, הן היו גבוהות מאוד.
"למרות שכולם מתרגשים ממשחקי מחשב במציאות מדומה, מסתבר שכשיקום המציאות הזאת מאוד מאוד משמעותית", אומר אינטרטור, שאגב גם הוא נאלץ להתמודד בניסויים של עצמו עם הפחד הגדול שלו - גבהים.
הוא מציין שבזכות המציאות המדומה ניתן לשחזר את תחושות ותגובות האדם לפחדים העמוקים שלו באופן שבו אפשר גם למדוד את תגובתו וגם לתת לו את האפשרות לצאת מהן ברגע. חיישן על המצח מנטר את פעילות המוח ושולח אותה למסך האלחוטי, ומאפשר לזהות את רמות החרדה של המטופל. לדברי אינטרטור, אנשים רבים סובלים מחרדות שמתפרשות ככאב, והחברה שלו מסייעת לזהות את המקרים האלה ולהתאים להם את התרופות הנכונות - אלו שמרגיעות את החרדה, ולא את הכאב שנובע כתוצאה ממנה.