תלמידים בבית ספר מספר 11 בעיר הנגג'ו שבמחוז ג'ג'יאנג בחוף המזרחי של סין כבר לא יכולים להרשות לעצמם אף רגע של חוסר תשומת לב בשיעור. מזה חודשיים שמצלמות שמותקנות בכיתות עוקבות אחריהן בכל רגע, מנתחות את רמת הריכוז, מצב הרוח והפעילות ומדווחות למורה, כך מדווח Epoch Times.
המצלמות, ששלוש מהן הותקנו בחזית כל כיתה, סורקות את פני התלמידים בכל 30 שניות. המערכת אליה הן מחוברות מזהה מצבי רוח כמו שמחה, עצב, כעס, פחד, הפתעה, אדישות; פעילות כמו הקשבה, קריאה, כתיבה, עמידה, הרמת יד והישענות על השולחן; ורמת ריכוז. התוצאות מוצגות למורה בזמן אמת כרשימה של "תלמידים לא מרוכזים".
סגן המנהל ג'אנג גואנצ'או אמר לעיתון מקומי כי בתחילה טענו התלמידים שהם מרגישים שעוקבים אחריהם, אך תוך זמן קצר התרגלו לעניין. לדבריו, פעילות "המערכת החכמה לניהול התנהגות בכיתה", כהגדרתו, סייעה למורים לשנות את שיטות הלימוד כך שיעניינו יותר את התלמידים.
עם זאת, דווקא אזרחים שלא נתונים לאותו מעקב מחו עליו ברשת החברתית סינה ווייבו, המקבילה לטוויטר. אחד הגולשים כתב כי "זה מפחיד יותר מכלא", ואחר ציין כי התלמידים "הם לא מכונות למידה. לכל אדם יש רגעים של חוסר ריכוז".
הממשלה הסינית משתמשת לאחרונה יותר ויותר בטכנולוגיית זיהוי פנים. בסמוך להפעלת המערכת בבית הספר, החלו שוטרים במדינה לאתר חשודים בפשעים באמצעות זיהוי פנים שמתבצע דרך מצלמות שפרושות ברחובות, כמו גם משקפיים המצוידים במצלמות ומחולקים לשוטרים.