כבר שנים שפו גואי, תושב סין בן 33, מחפש את משפחתו הביולוגית. גואי יודע שבמהלך ילדותו עבר ממשפחה אחת לאחרת, אך לא זוכר שום פרט אחר. ב-2009 הוא החליט לנסות למצוא את הוריו המקוריים בעזרת אתר חיפוש הקרובים Baobeihuijia, שפירושו "מותק, חזור הביתה" והוקם כדי לסייע לאיחוד בין ילדים שנחטפו לבין משפחותיהם המקוריות. הוא העלה לאתר את התמונה הכי ישנה שלו שהצליח למצוא - מגיל 10 - וקיווה למציאת התאמה.
במשך שמונה שנים לא קרה כלום - עד שבינואר האחרון העלה גבר בשם פו גואנגפה תמונה של בנו, שנחטף בגיל 6 בדרכו מבית הספר, כך לפי דיווח באתר Vocativ.
התמונות שהעלו גואי ואביו:
כחודשיים אחר כך, התאים האתר בין גואי וגואנגפה, בעזרת טכנולוגיית זיהוי פנים שהוכנסה בו לתוכנית פיילוט. באידו, הידועה כגוגל הסינית, עבדה על הטכנולוגיה במשך 6 שנים וטענה כי אחת היכולות שלה היא לזהות תמונות שונות של אותו אדם בהפרש גילאים של עד 6 שנים. לכן היא תרמה אותה לאתר Baobeihuijia. עד מהרה מצאה התוכנה כמה התאמות ,שאחת מהן היתה זו שהתקבלה בין התמונה של גואי מגיל 4 לתמונתו מגיל 10.
גואי וגואנגפה ערכו בדיקות DNA, שאישרו כי הם אכן משפחה, והצעיר זכה למפגש מחודש עם הוריו הביולוגיים - תחילה בשיחת וידאו, בעקבות אשפוז פתאומי של הבן, אך מאוחר יותר גם במפגשים של ממש.
סיפורים כמו זה של גואי אינם כה נדירים בסין. לפי הממשלה הסינית, נחטפים במדינה מדי שנה כ-10,000 ילדים, חלקם לצורך מכירה למשפחות אומנה ואחרים למטרות זנות ועבדות. אך ממשלת ארה"ב מעריכה כי מספר הילדים החטופים כפול, ומומחים מעריכים כי הוא אף גבוה יותר. ובניגוד לישראל, שם גם אנשים שזוכרים את שם משפחתם יתקשו להיעזר בו - שכן בסין רק כ-100 שמות משפחה למיליארד וחצי איש.