לא מזמן נגמר החופש הגדול ומאות אלפי ישראלים חזרו מחופשות בחו"ל - רק כדי לגלות שהתמונות שהם צילמו בהן זהות לחלוטין לאלו שצולמו באותם יעדים על ידי דודה מלכה, השכן עודד והאמא של מירי מהגן של הקטן. ניסוי של המעצב, הצלם והאמן פיליפ שמיט מציג אפשרות שעשויה לחסוך מאיתנו את המבוכה, ואולי אפילו לכפות עלינו פשוט ליהנות מהחופשה במקום לתעד אותה באובססיביות.
Camera Restricta היא מצלמה לא רגילה: היא נראית כמו לייקה ישנה, אך רחוקה מלהיות פשוטה. בתוך הגוף, המיוצר בהדפסה תלת-ממדית, נמצא סמארטפון המשמש כמוח המרכזי, חיישן צילום ומנגנון שחוסם את החיישן.
בסרטון בכיכובה של הצלמת הגרמנייה קארינה שוואקה, ניתן לראות איך בזמן שהיא מסתובבת ברחובות קופנהגן, המצלמה מעדכנת אותה בזמן אמת כמה תמונות צולמו בכל מקום שהיא עוברת בו. הסמארטפון שבתוך המצלמה מחפש כל הזמן תמונות ברשת שהמידע עליהן מצביע על כך שצולמו בטווח של 35 מטר מהמיקום המדויק שלו, משמיע קולות תקתוק דומים לאלו של מונה גייגר לפי כמות התמונות שנמצאו ומציג את המספר על המסך. אם נמצאה כמות תמונות גדולה - הצמצם נחסם ולא ניתן לצלם תמונות נוספות.
באתר שלו מסביר שמיט כי הרעיון הוא לבחון מה יקרה אם ניתן למצלמות לא רק לזהות פנים ומצבים לצורך בחירת מצבי צילום, אלא נאפשר להן להפוך לצנזוריות של ממש. כך, למשל, ניתן למנוע צילום במקומות רגישים - מה שיפתור את הבעיה שניצבה בפני משתמשי גוגל-גלאס הראשונים, שנחשדו באופן קבוע כי הם מצלמים בבתי קולנוע ומקומות בילוי פרטיים או מפוקפקים.
שמיט נמנע מלהביע דעה בעניין צנזורה אוטומטית של צילום על פי מיקום, ומסתפק בהצהרה כי יש רשויות ששוקלות אמצעים כאלו, כמו האיחוד האירופי. לדבריו, בעתיד ייתכן שכל סמארטפון יגביל את עצמו לפי עקרונות דומים לאלו שמוצגים ב"קאמרה רסטריקטה". מצד שני, הוא מדגיש, אפליקציית צילום שמודיעה כמה תמונות צולמו במקום תאפשר למעיזים לחוות את הידיעה המסעירה שהם הראשונים לצלם במקום כלשהו - אם נשאר בכדור הארץ מקום כזה.