בזמן שאנחנו בישראל עדיין נאבקים במאגר הביומטרי שמאיים לסכן אותנו בעתיד אם ידלוף - מסתבר שיש מאגר שצריך להטריד אותנו הרבה יותר, והוא מתוחזק על ידי חברת אמזון.
החברה חשפה לאחרונה כי היא כחלק משירותי הענן שלה לארגונים היא מציעה גם שירות שאין דרך אחרת לתאר מלבד ריגול אגרסיבי: זיהוי פנים, הערכת מצבי רוח ומעקב אחר אנשים שונים בעודם נודדים בין מצלמות אבטחה. היא יכולה להציג את התוצאות ולשלוח התראות בתרחישים מסוימים - למשל אם אדם מסוים מגיע למקום שהוא לא אמור להיות בו.
הכיר בחברה אף פלט, כנראה בטעות, שלאחרונה הצטרפה למערכת לקוחה חדשה - משטרת אורלנדו. השירות יכול לעזור לה לאתר מבוקשים, לזהות תזוזות חשודות ואף להתריע אם שני חשודים בחקירה מסוימת נמצאים באותו זמן באותו מקום.
בעקבות הגילוי הזה, חברי קונגרס דורשים תשובות על השירות שמהווה הפרת פרטיות מסוג חדש.
עד שיהיו לנו תשובות כאלה, פנינו למומחים משלנו כדי לשאול אותם על השלכותיו של שירות כזה.
ד"ר נמרוד קוזלובסקי אומר: "ברור לנו שמצד אחד יש לזה יתרונות גדולים לאכיפת חוק, מצד שני יש לזה סכנה לפרטיות שלנו, וסכנה גם לשימוש לרעה. אנחנו יכולים לדמיין סיטואציות בהן המשטרה מעוניינת לעקוב אחרי פעילים פוליטיים, מעקב אחרי אנשים ללא חשד פלילי רק בשביל לבנות עליהם תיק או מידע מקדים, וכמובן גם חשש של הטרדה או שימוש לרעה במידע הזה אודות מיקומים של אנשים, ללא שהיה רף כלשהו לאותו חשד".
יוסי אטיאס, מנכ"ל בולגארד, מוסיף שהשירות הזה צריך להטריד אותנו במיוחד מכיוון שהוא יכול לפעול לא רק במרחב הציבורי, אלא אפילו בתוך הבית שלנו: "אמזון וחברות דומות משווקות מצלמות ביתיות שנמצאות ופועלות בבית 24 שעות במיממה, ויכולות להפעיל את אותה טכנולוגיה ולקבל את אותה רמת פירוט של מידע, וזה חשיפה ופריצה מוחלטת של פרטיות המשתמש במקום הכי איטימי בעבורו - אם זה הבית או העסק. צריך לתאר מה יקרה אם הטכנולוגיה הזו והגישה למצלמות נעשית בידי גורמים עוינים".
אגב, פנינו גם למשטרת ישראל כדי לשאול אם גם היא במקרה בין לקוחות השירות הזה או שירות דומה - ולא קיבלנו תשובה עד רגע זה.