1. The WellBe – צמיד הרגעה

WellBe הוא צמיד שיחד עם האפליקציה הנלווית שלו, נועד לשמור על שלוות הנפש שלכם. הצמיד קובע את רמת הסטרס והשלווה שלכם בעזרת שילוב בין מד דופק מובנה ואלגוריתם מורכב, שמתבסס על זמן, מיקום ואנשים שאתם פוגשים במהלך היום. ברגע שהצמיד יקלוט רמות מתח חריגות, האפליקציה תשלח לכם התראה על כך בצירוף הצעות כיצד להקל על הסטרס. בין היתר תציע האפליקציה תרגולים שמתבססים על מדיטציה, נשימה מודרכת ודימיון מודרך. בנוסף, מאפשרת האפליקציה מעקב אחרי רמות החרדה והשוואה בין רמת הסטרס לפני ואחרי הטיפולים.


WellBe - Your Mindfulness Companion from The WellBe on Vimeo.

מחיר: 420 ש”ח, כולל משלוח

2. Nx Head Tracker – סאונד היקפי בכל אוזניות

ה-Nx Head Tracker הוא מכשיר בלוטות’ זעיר אותו יש להתקין מעל האוזניות הרגילות שלכם. מרגע שהוא פועל הוא בודק ומנטר את תנועות הראש שלכם בכל רגע ומשנה את הסאונד בהתאם, כך שאם למשל תסובבו את הראש לצד ימין או תטו אותו למעלה או למטה, האוזניות יתאימו וישנו את הסאונד. כלומר, ה-Nx צפוי לשדרג את הסאונד והחוויה בהופעות חיות, בסרטים ובמשחקי מחשב, ולהפוך את החוויה לעשירה, כמעט במו בבית הקולנוע (לפחות מבחינת הסאונד).

מחיר: 400 ש”ח, כולל משלוח

3. HomeBiogas 2.0 – להפוך אשפה לגז בישול

המכשיר, שנראה כמו שילוב בין אוהל למכשיר קומפוסט, הופך את האשפה האורגנית שלכם כולל כל שאריות המזון – לגז בישול נקי ונטול ריחות. התהליך מתבסס על בקטריות שמפרקות את שאריות המזון שלו ופולטות את הגז. בנוסף, יוצר ה-HomeBiogas גם דשן נוזלי – טבעי לגמרי ונטול כימיקלים – שתוכלו לדשן עימו את הגינה. על פי החברה, הוא יכול לייצר עד 3 שעות של גז בישול ביום – מה שאמור להספיק מעל ומעבר למשפחה הממוצעת. רק שימו לב שמימדיו לא מאוד קומפקטיים, מה שאומר שיש לוודא קודם כל שיש לכם חצר או מרפסת מספיק גדולה כדי להכיל אותו.

מחיר: 2,155 ש”ח, כולל משלוח 

4. Upright Go – מכשיר קטן שישמור לכם על הגב

Upright Go הוא גאדג’ט לביש אותו מצמידים לגב באמצעות מדבקה, ותכליתו היא לשמור על היציבה שלכם ולוודא שאתם יושבים זקוף באמצעות ניטור מתמיד. מדובר בשדרוג של הדגם המקורי שהוצג ב-2014, כאשר בין היתר הוא כולל חיישן אחד במקום שניים בדגם הקודם, מה שאומר שהוא קטן יותר ונוח יותר לענידה, וחיי הסוללה שלו הוארכו ועומדים עתה על יומיים בין טעינה לטעינה. כמו כן, רמת הדיוק שלו השתפרה בזכות האלגוריתמים החדשים שפיתחה החברה. שינוי נוסף הוא שה-Upright Go פועל רק על הגב העליון, בניגוד לדגם הקודם שעבד גם על הגב התחתון ומצב הפעלה חדש. בנוסף, במקום רטט שיתריע במצבים שאתם לא יושבים נכון, הדגם החדש מאפשר גם מצב של מעקב שקט בלבד, כשבסוף היום יכולים המשתמשים לקבל דוח מלא על היציבה שלהם לאורך היום ולזהות בעיות.

מחיר: 298 ש”ח, כולל משלוח

5. Piqappo – חוסך לכם את העבודה המלוכלכת

אוהבים מאוד את הכלב שלכם אבל קצת פחות אוהבים לנקות אחריו? פיתוח ישראלי בשם Piqapoo יעשה בשבילכם את העבודה המלוכלכת. הפתרון של Piqapoo, אשר קיבלה כבר אישור ממספר וטרינרים, מורכב מתופסן העשוי מסיליקון רך ושקית איסוף עמידה. את המוצר יש לחבר לזנב של הכלב, כך שכאשר הכלב עושה את צרכיו, הכל נכנס ישירות לשקית, בלי דליפות ובלגאן (כך מובטח לפחות). בלחיצת כפתור ניתן לנתק את השקית מזנב הכלב ולזרוק אותה ישירות לפח הזבל, תוך כדי שמירה על היגיינה מקסימלית.

מחיר: 102 ש”ח, לא כולל משלוח (כולל את התופסן ו-60 שקיות)

6. Selfly – כיסוי לסמארטפון שהוא בעצם רחפן

חברת SELFLY הישראלית רוצה לעזור לכולנו לייצר את הסלפי המושלם בעזרת מצלמה אוטונומית מרחפת. המצלמה עצמה מאוחסנת בתוך קייס סטנדרטי לסמארטפון (די מאסיבי אמנם, אך רגיל) שניתן לנתק ממנו תוך שנייה כדי לצלם. בגדול, הרעיון הוא להחליף את מוט הסלפי המביך ולצלם וידאו או סטילס תוך כדי תנועה, בלי שימוש בידיים, באמצעות רחפן קטן וקל משקל שאפשר לקחת לכל מקום (שכן מתי הסתובבתם באופן מכוון בלי הסמארטפון?).

מחיר: 382 ש”ח, לא כולל משלוח (מועד שילוח משוער – מאי 2018)

7. Beaty – כלי עזר להחייאה

השלב המרכזי בהחייאה הינו עיסוי לב, אבל כיום גם למגישי עזרה ראשונה מקצועיים אין דרך לוודא את תקינות העיסוי שהם מבצעים. הסטארטאפ הישראלי Medical Feedback Technologies מפתח מכשיר קטן וחכם בצורת מחזיק מפתחות שנותן פידבק על איכות העיסוי בהחייאה בזמן אמת, כדי שניתן יהיה לוודא שהעיסוי מתבצע בצורה הנכונה. מדובר במכשיר קטן שניתן לחבר אל מחזיק המפתחות ולשלוף אותו במקרה שחלילה מישהו שאתם מכירים או עובר אורח ברחוב חווה דום לב. ברגע שניגשים להחייאה, יש להניח את המכשיר על חזה המטופל ולבצע את העיסוי על גביו. כשהעיסוי יהיה עמוק מספיק, יתקבל פלט (צליל) שיעיד על עיסוי תקין, כלומר שחמצן מגיע למוח.

מחיר: 66 ש”ח בהזמנה מוקדמת (מועד שילוח משוער – יוני 2018)

פורסם ב-Geektime

עוד ב-Geektime

סופסוף: גוגל משיקה אפליקציית משימות חדשה
סטארטאפ ניהול השכרת הנכסים Guesty גייס 20 מיליון דולר

8. HeraBEAT – מוניטור הריון ביתי

הסטארטאפ HeraMED רוצה להסיר את אי-הוודאות של נשים הריוניות רבות בעזרת מוניטור ביתי קומפקטי שבודק את העובר ומתחבר לסמארטפון. במקרה הצורך, תוכל האישה לשדר את התוצאות לרופא. HeraBEAT מתבסס על טכנולוגיית Ultrasound Doppler, שנמצאת בשימוש במוניטורים המקצועיים של בתי החולים, אולם עברה אופטימיזציה והתאמה לפתרון ניייד וקומפקטי לשימוש ביתי. המוצר פותח כך שיתאים לתפעול ביתי על ידי האישה בבית ללא כל צורך בידע או ניסיון מוקדם, והוא גם המוניטור הראשון בעולם שמחובר אלחוטית – בטכנולוגיות BLE – לסמארטפון של האישה, ללא חוטים מסורבלים.


HeraMED from David Groberman on Vimeo.

מחיר: עדיין לא ידוע. המכשיר זכה כבר לאישור ה-CE האירופאי, וכן אישור משרד הבריאות הישראלי (אמ״ר), כשעל פי גרוברמן, אישור ה-FDA האמריקאי צפוי להתקבל במהלך 2018.

לפרטים נוספים