לצערנו, בשנים האחרונות כבר שמענו לא פעם על ילדים ובני נוער שסבלו משיימינג, וחלקם אף לא הצליחו להתמודד איתו ושמו קץ לחייהם. חלק מהבעיה הוא הקושי לזהות מי סובל מסוגים שונים של בריונות רשת, שכן הצעירים לא ממהרים לשתף אחרים במצבם.
לחברת אופן-מיינד 360 יש רעיון איך להגיע לאותם צעירים ולעזור להם באופן כפול: גם לאפשר להם לדבר בפתיחות על מצבם וגם לגרום לאשמים במצב להבין בזמן את השלכות התנהגותם ולגרום להם להפסיק.
יפתח ויזר, מייסד שותף ומנכ"ל החברה, שקיבלה כבר שני מענקים מהמדען הראשי, הגיע לאולפן והדגים לנו את האמצעי של החברה למלחמה בשיימינג: אפליקציית מציאות מדומה (VR), שממחישה מצב של התעללות רשת ומצליחה לטענת החברה איפה ששיחות רגילות עם מבוגרים נכשלות.
תלמידים מקבלים סמארטפונים וקסדות מציאות מדומה ומוכנסים לתוך סרט אינטראקטיבי בשם "מרגישים 360", שממחיש סיטואציה כזו. הסרט מאפשר להם לבחור איך להמשיך בנקודות מסוימות, ובסופו של דבר גורם לצופים להרגיש חלק מהסיפור.
לפי ויזר, טכנולוגיית המציאות הווירטואלית מעוררת הזדהות עמוקה יותר מכל מדיום אחר. "את ה-VR כל אחד רואה לבד, בעצמו. אין הפרעות, והוא מרוכז בתוך הסרט. ה-VR גורם לך להזדהות מאוד חזקה עם הסיטואציה".
בסיום הסרטון הצעירים לא צריכים מבוגר שיסביר להם את הנושא - כי הם בדרך כלל נפתחים ומספרים בעצמם על חוויות דומות.
פיילוטים בטכנולוגיה נערכו עד כה ב-20 קבוצות מיקוד, ובהמשך מתכוונת החברה להרחיב את השימוש בטכנולוגיה, כדי להגיע לצעירים רבים ככל האפשר ולנסות למנוע כמה שיותר קרבנות שיימינג.