כל משטח שאינו ישר - כמו רמפות, מדרגות או אפילו קצת חצץ - הם בשבילי מכשול שצריך להתגבר עליו. אני קטוע רגל ימין כבר כ-27 שנים. יש לי פרוטזה, ואני מתפקד טוב ומתנייד, אבל חסרה לי תנועה חופשית בקרסול - היכולת להניע אותו באוויר ולכופף אותו באופן חופשי כשאני דורך.
פיתוח חדש של אוניברסיטת ונדרבילט ממדינת טנסי אמור לפתור לי (ולקטועים רבים אחרים) את הבעיה. זהו קרסול רובוטי שזז בהתאם למשטח שעליו דורכים. באמצעות מנועים וחיישנים הוא אמור לחזות את הצעד הבא ולהתאים את עצמו להליכה.
אז מדובר בחדשות מצוינות. קרסול כזה משפר באופן משמעותי את החיים, ואולי יפסיק צליעה וכאבי גב. אבל יש כמובן אבל, אחרת הייתי מדווח לכם אחרי התנסות איך הולך (ראיתם מה עשיתי שם?) עם הדבר הזה. והאבל הוא שמדי כמה שנים צץ פיתוח כזה (ואני עוקב אחרי התחום כבר כמעט שלושה עשורים), ומשנה לשנה הם הופכים למתקדמים יותר (בעיקר בזכות יכולות מטורפות של מעבדים וחיישנים זעירים) - אבל זה כמעט אף פעם לא מגיע לכדי מוצר המוני שאפשר לקנות במחיר הגיוני של מאות או אפילו אלפי שקלים.
גם הקרסול הרובוטי של ונדרבילט הוא כרגע ברמת אבטיפוס שעושים בו שימוש בניסוי מאוד מצומצם, ורק עוד כמה שנים, כך אמרו לי באוניברסיטה, יהיה אפשר להרחיב את הניסוי.