אנחנו לא ממליצים לצפות בציבור בתכנים שלא הייתם רוצים שהאנשים מסביבכם יראו - אבל גוגל יודעת שאתם עושים את זה, ולכן היא מצאה פיתרון יצירתי לבעיה.
בוועידת מערכות העיבוד המידע הנוירוניות (כלומר: שמדמות שיטות עבודה של מוח אנושי) שתתקיים בשבוע הבא בקליפורניה, יציגו החוקרים הִי ג'וּנְג ריוּ ופְלוֹריאן שְרוּף מגוגל תוכנה לסמארטפונים שאמורה למנוע מאחרים לראות מה אתם עושים.
התוכנה מבוססת על בינה מלאכותית, ובעזרת המצלמה הקדמית של הסמארטפון מסוגלת לזהות ולעקוב אחרי עיניים ולדעת לאיזה כיוון הן מסתכלות. ברגע שאדם נוסף חוץ מהמשתמש מסתכל ישירות על המסך - התוכנה מעלימה את האפליקציות שעל המסך ומציגה למשתמש אזהרה על כך שמציצים לו, יחד עם שידור חי של מה שהמצלמה רואה וסימון האדם המציץ בעזרת פילטר סנאפצ'ט שמראה אותו "מקיא" קשת.
השניים קוראים לפיתוח "שומר מסך אלקטרוני", והם מציינים שהוא מסוגל לעקוב ולזהות את כיוון המבט של כל אדם בתמונה תוך 2 אלפיות שנייה, בזכות העובדה שגוגל בנתה מערכת שמסוגלת להריץ בינה מלאכותית על הסמארטפון. עד כה, רוב האפליקציות מבוססות בינה מלאכותית היו תלויות במהירות הגישה לרשת, שכן הן לא באמת הריצו בינה מלאכותית על המכשיר, אלא שלחו את המידע לשרתים שמריצים תוכנות בינה מלאכותית.