לא מלחמה אטומית בין ארה"ב לאירן, לא מלחמת אזרחים בין לבנים לשחורים ואפילו לא פלישת חייזרים או אסטרואיד שישמיד את כדור הארץ - לפי 60% מהצעירים עד גיל 35 בארה"ב, הדבר שמפחיד אותם יותר מכל הוא שרובוטים יקחו להם את העבודה.
זה אולי נשמע מוגזם, אבל לחשש הזה יש סיבה טובה. קחו למשל את פליפי, רובוט שבסך הכל עושה דבר אחד - להפוך המבורגרים במטבח של מסעדה. הוא משתמש בראייה תרמית ותלת-ממדית כדי לדעת מתי להפוך אותם וגם לומד עם הזמן איך להתייעל. כשהוא נכנס לעבודה המטרה היתה לבדוק אם הוא יעמוד בקצב של העובדים האנושיים - אבל עד מהרה הופסקה עבודתו מהסיבה ההפוכה - האנשים לא עמדו בקצב שלו.
יותר ויותר מעסיקים מגלים שרובוטים יכולים לעשות כמעט כל דבר שעובדים אנושיים יכולים לעשות, באופן יעיל יותר ובמחיר נמוך יותר. 50-60 אחוז מהמשרות הזמינות היום הולכות להיעלם לטובת רובוטים, ועד שנת 2030 צפויים 400 מיליון איש לאבד את עבודתם.
החדשות הטובות הן שבמקום המקצועות שנכחדים נוצרים מקצועות חדשים - אלא שהם לא מתאימים לאלה שפוטרו מהמקצועות הישנים, וזה גורם למשבר שכבר התחיל.
"כמו במהפכה התעשייתית, 50% - מחצית - מהמקצועות נעלמו, נמחקו", אומרת ד"ר חגית פרי, ראש תוכנית ביג דאטה ובינה מלאכותית במרכז הבינתחומי בהרצליה. "הבנקים מפטרים 50% מהעובדים, חברות הביטוח יישארו פחות או יותר 15% ממה שקיים היום. יחד עם זאת, מה שלא יודעים, שכבר היום ורק בארה"ב, חסרים 1.5 מיליון מנהלים שיודעים לעבוד עם נתונים ומידע. נפתחים תחומים חדשים ומחלקות חדשות".
נאוה שקד, מומחית לבינה מלאכותית במכון הטכנולוגי חולון, מוסיפה כי "אנחנו חייבים לבצע שינויי חקיקה. אנחנו צריכים להתארגן בצורה שמכינה אותנו לטכנולוגיות. המדינה צריכה להכין מערך של החלטות אתיות, החלטות מוסריות והחלטות חוקיות איזו אחריות יש לבעלי הטכנולוגיה. אנחנו לא יכולים להעמיד פנים כאילו זה לא קורה, ואנחנו צריכים בעיקר לקחת אחריות על ההתפתחות הזאת ולתעל אותה למקומות שעוזרים לאנושות".
פנינו למשרד העבודה והרווחה כדי לשאול האם הם מכינים תוכניות כאלו - אך בינתיים לא קיבלנו כל תשובה. נמשיך לנסות להוציא מהם תשובה - בתקוה שהאנשים שזה באחריותם לא פוטרו והוחלפו על ידי רובוטים.