אם תנסו לגלוש בקרוב לאחד האתרים שאתם רגילים להיכנס אליהם ותיתקלו במסך מוחשך או בהודעה בצבעים זועקים - אל תדאגו, האתר כנראה לא נסגר, אלא רק משתתף במחאה נגד רשות התקשורת האמריקאית. עשרות חברות כבר הודיעו כי ישתתפו ביום המחאה, שמאורגן על ידי ארגון בשם Fight for the Future וייערך ב-12 ביולי - עוד כחמישה שבועות.
הארגון, העוסק במחאות נגד כל התערבות חיצונית באינטרנט, טוען שה-FCC, נציבות התקשורת האמריקאית (המקבילה למשרד התקשורת בישראל), עומדת "לחסל את ניטרליות הרשת". זאת בעקבות הצעה של ראש ה-FCC אג'יט פאי, שמונה על ידי הנשיא דונלד טראמפ, לבטל חוק שהועבר על ידי הנציבות בתקופת אובמה.
החוק המדובר נועד לכאורה להגן על חברות המספקות שירותים דרך האינטרנט מפני כוונות של ספקיות אינטרנט להאט את הגלישה לאותם שירותים, או לחילופין לדרוש תשלום עבור האצה של הגלישה אליהם. כך, למשל, טענה בזמנו נטפליקס כי ורייזון וקומקאסט, המקבילות האמריקאיות לבזק והוט, דורשות ממנה לשלם להן על גולשים שמשתמשים בשירות הזרמת הסרטים שלה מכיוון שלדבריהן הדבר יוצר עומס על הרשת.
לאחר מאבקים רבים, עבר חוק הקובע שורת הגבלות על ספקיות התקשורת, ובין היתר אוסר עליהן "לשחק" במהירות הגלישה לאתרים שונים. עתה, טוען היו"ר הרפובליקני החדש של הנציבות בהתאם לתפישת מפלגתו כי המגבלות האלו מיותרות ולמעשה מהוות בעצמן התערבות ממשלתית בשוק החופשי. לכן, בכוונתו לבטל לחלוטין את אותן תקנות - מה שמכניס את חברות שירותי האינטרנט לחשש מעתיד בו ספקיות האינטרנט יוכלו להחליט איזה אתר או שירות יעבוד טוב ויצליח ואיזה יהיה איטי וייכשל.
בין החברות שהודיעו על השתתפות במחאה ניתן למנות את אמזון, מוזילה, קיקסטארטר, Etsy, רדיט, Y-Combinator, וימיאו, גרינפיס ועוד. באתר המחאה לא פורט מה בדיוק יעשו אותן חברות ב-12 ביולי, אך סביר להניח כי הן ישנו את עמודי הבית שלהן ויציגו בהם הודעות שיקראו לגולשים לפנות לחלקים השונים של הממשל האמריקאי כדי להבהיר את התנגדותם למהלך.
מוזילה, לדוגמה, מתכוונת לפי דיווח של הוושינגטון פוסט להציג בכל פתיחה של חלון או לשונית בדפדפן הפיירפוקס שלה הודעה על המחאה. דניאל דיקסון, היועצת המשפטית הראשית של מוזילה, מסרה כי "ה-FCC מסכנת את הגישה של אמריקאים לרשת פתוחה וחופשית. ה-FCC יוצרת אינטרנט שיועיל לספקיות, לא למשתמשים".
אך ההחשכה לא תגרום כנראה לשיבוש של ממש בגלישה, אם להסתמך על ניסיון העבר: ויקיפדיה, שלא הודיעה עדיין אם תשתתף במחאה, כבר החשיכה ב-2012 את עמוד הבית שלה במחאה על מהלכי חקיקה בארה"ב. אז הסיבה למחאה היתה חוק נגד פיראטיות, שהיה עלול להביא לצנזורה ברשת. הדף הראשי של ויקיפדיה אמנם הוסתר לצורך המחאה, אך ניתן היה לעקוף אותו די בקלות ולהמשיך לגלוש באנציקלופדיה המקוונת כרגיל.