פרשת גניבת מרשם האוכלוסין מתקרבת לסיומה: בדיון שנערך הבוקר (ה'), בבית משפט השלום בתל אביב בפני השופט בני שגיא הורשע מאיר ליוור, תושב ירושלים, בעבירות של פגיעה בפרטיות ושיבוש מהלכי משפט.
ליוור הודה במסגרת הסדר טיעון עם פרקליטות מחוז תל אביב בכך ש קיבל לידיו את תוכנת אגרון, שכללה את מאגר מרשם האוכלוסין, והעלה אותה למספר אתרי אינטרנט שונים תוך שהוא משתמש בשם המשתמש aRi. עונשו טרם נקבע, מאחר והסדר הטיעון לא כלל הסכמה בנושא. דיון בעניין נקבע לחודש ספטמבר.
ליוור בן ה-30 הוא החשוד החמישי המורשע בפרשה. ב-2012 הורשעו ארבעה אחרים - אברהם אדם, הראשון שקיבל לידיו עותק של המאגר והשתמש בו; יוסף ויטמן, בן 32 מבני ברק, שקיבל מאדם העתק של המאגר ומכר אותו תמורת מאות רבות של שקלים; חיים אהרון, איש מחשבים שקיבל את עותק המאגר מוויטמן, אסף מידע נוסף כגון פנקס הבוחרים ויצר עותק משופר; ומשה מושקוביץ, מתכנת שקיבל את המאגר המשופר מאהרון ויצר את תוכנה החיפוש בו, אותה הפיץ תחת השם אגרון. ארבעתם הודו במעשיהם במסגרת הסכמי טיעון וקיבלו עונשי מאסר מופחתים וקנסות של עשרות אלפי שקלים.
עתה, הנאשם האחרון שמשפטו עדיין מתנהל הוא שלום ביליק, החשוד בגנבת פרטי מרשם האוכלוסין מלכתחילה כאשר הועסק על ידי משרד הרווחה, והעברתו לידי אברהם אדם.
כזכור, הפרשה, המתגלגלת מזה כחצי עשור, משמשת דוגמא לחוסר יכולתה של הממשלה לשמור על פרטיהם של האזרחים במאגרי מידע. הוא מוזכר בכל דיון על המאגר הביומטרי כהוכחה לכך שבלתי אפשרי למנוע מפרטיהם החסויים של אזרחי ישראל לדלוף לגורמים בלתי רצויים. בקרוב אף צפויה האגודה לזכויות דיגיטליות, המנהלת את הקמפיין נגד המאבק, להציג סדרת סרטוני פרסומת שמומנו על ידי הגולשים כתשובה לקמפיין הפרסום האגרסיבי של משרד הפנים לטובת המאגר.