כיתריה או כפי שאסי עזר קורא לה: "כיתריייייייייייה" מספרת בטד אקס תל אביב על החוויה הישראלית השונה שהיא מתמודדת איתה מאז ומתמיד בארץ. הזמרת היא חלק מקהילת העבריים מדימונה, שמדינת ישראל לא מחשיבה כיהודים. כיתריה מספרת על המסלול שהיא עושה, מילדה ביישנית ועד הקריירה הבינלאומית שהיא מפתחת לצד הפריצה הגדולה ב"הכוכב הבא". מי יודע מה היה קורה אם היינו שולחים אותה לאירוויזיון.
הזמרת ריטה היא הרבה יותר מזמרת, ומבינים זאת היטב בהרצאה שלה על היחסים שלה עם המורשת האיראנית ממנה הגיעה. ריטה לא רק אימצה את הפרסיה שבה, לאחר שבילדותה נהגו לצחוק עליה, היא לקחה את זה צעד קדימה והוציאה אלבום בשפה הפרסית, דבר שהביא אותה לשיר באו"ם ולהראות לעולם שידנו מושטת לשלום. אם לא דרך הפוליטיקה אז דרך המוזיקה.
את הסיפור המורכב של זיו שילון, שנפצע בעזה ואיבד את ידו, רובנו מכירים. בהרצאתו הוא מעביר את כולנו את המסלול הארוך שעשה מאותם רגעים שבהם היה קרוב למוות ועד המתנה שקיבל בהולדת בתו. זיו שילון מראה לנו מהו כוחו האמיתי של הרצון וצורב בנו את המשפט: "אל תתנו למוגבלויות שלכם להגדיר אתכם".
שחר כהן עם ההרצאה שכולנו נוכל להזדהות איתה. המרדף התמידי שלנו אחרי האושר בא לידי ביטוי בתחומים שונים. אותו מרדף אחרי מה שאין לנו הוא מה שקידם אותנו בתור חברה אבל בו זמנית מה שגורם לנו להרגיש שאין לנו מספיק. בעזרת שיטת ה-NLP מנסה כהן להראות כיצד אפשר למתן את תחושת חוסר השובע שאנו מרגישים כמעט מדי יום.
ד"ר שמעון אזולאי מדבר גם הוא על אושר, אך בהתייחסות שונה לגמרי. לפי ד"ר אזולאי האושר הוא בכלל מיתוס ואנחנו לא צריכים לרדוף אחריו אלא אחרי המשמעות. את הדברים הוא מבסס בעזרת חיי היומיום של כל הורה והורה.
פרופ' מרדכי קידר עם הרצאה מקיפה על אחת הבעיות הקשות של העולם - המזרח התיכון. קידר מסביר על הבעיות הגיאוגרפיות, החברתיות והתרבותיות שמביאות את האזור הכי חם בעולם להיות נפיץ כל כך. וכן זה הרבה יותר רחב מישראל-פלסטין.
אחת ההרצאות המוכרות ביותר ברשת חוגגת עשור וזו בהחלט סיבה טובה להחזיר אותה אל חיינו. אומנם סיימון סינק מדבר על תקופה אחרת עם מכשירים שונים, אך דבריו כנראה ישארו רלוונטים לעד. הרצאתו של סינק מתרכזת במעגל הזהב של השיווק ולוקחת שלושה מקרי מבחן: אפל, מרטין לותר קינג והאחים רייט. בכל אחת מהדוגמאות מראה סינק כיצד מה שחשוב בהצלחה הוא לא מה אתה מוכר אלא למה אתה עושה את זה. את התאוריה של סינק אפשר לקחת אתכם לכל דבר שאתם עושים בחיים, ובהחלט שווה לנסות.
עוד לפני שעזבה אותנו לארה"ב (ותכף היא חוזרת) הספיקה סיוון רהב מאיר להרצות בטד אקס על השינוי המהותי ביותר בשוק התקשורת: הפיכת הקהל הרחב לגוף תקשורת בפני עצמו. רהב מאיר מביאה איתה את הסיבות לעובדה שאנחנו תקועים עם הראש בתוך הטלפון, ומסבירה שלרוב זה שלילי אבל לפעמים זה גם חיובי.
כריסטוף ניימן, המאייר האגדי של הניו יורקר, מסביר שמבלי שבכלל נדע זאת, אנחנו דוברים שוטף את שפת הבנת התמונות. בהרצאה מקסימה ומתוחכמת רעיונותיו של ניימן קורמים עור וגידים ואנחנו זוכים להצצה לאופן שבו נוצרים ציורים ורעיונות.
טים אורבן הצליח לקלוע בדיוק למחשבות שלי בזמן שהכנתי את הכתבה הזאת. כן, גם אורבן סובל ממש כמו כולנו מסימפטום הדחיינות, ההבדל הוא שאורבן כנראה לוקח את הדחיינות לקצה ויודע להתמודד איתה. אז אם אתם מחפשים הרצאה קלילה שתוכלו להזדהות איתה - קבלו הצצה למוחו של דחיין.
מאשה הלוי בהרצאה מרתקת על ההיתרונות שבחיי מין לא מונוגמיים. בעזרת לוגיקה בריאה וטיעונים משכנעים, היא מצליחה לפתוח את הראש לרעיון שנחשב במשך שנים, ולמעשה עד עצם היום הזה, לטאבו ברוב האוכלוסיה בישראל ובעולם.
מאג'ה יאבנוביץ' טוענת שהתנצלויות מחסלות את הביטחון העצמי שלנו ושואלת מדוע נשים כל הזמן מתנצלות. לפי יאבנוביץ', בכל פעם שאנחנו שאנחנו אומרים סליחה אנחנו משלמים בחלק מהביטחון שלנו. היא מפנה זרקור בנושא אל ההבדלים המגדריים בין תפיסת ה"מגיע לי" הגברית ותפיסת "סליחה שאני מפריעה" הנשית.
המנצח הישראלי רוני פורת עם הרצאה על הכוח וההשפעה של המוזיקה של בטהובן, בשיעור שבו כולנו יכולים ללמוד על המקהלה הפנימית שבמוחנו ועל התפקיד שלנו בתור מלחיני המחשבות של חיינו.
עוד לפני השריפות באמזונס, אירנה שמה לקחה על עצמה משימה שכולנו מבינים כמה היא חשובה אבל לא עושים שום דבר בנושא (אולי חוץ מלתרום): שמה החליטה להציל את האמזונס, והיא כנראה עומדת להפסיד במלחמה שלה. לאחר השריפות העצומות קשה לדמיין את הנזק העצום שנעשה לעצים, חיות וחיי הילידים במקום. המציאות העגומה של מה שהאדם עושה לכדור בכלל וליערות הגשם בפרט באה לידי ביטוי בקול השבור שלה.
אם יש הרצאה אחת שאתם חייבים לראות זאת כנראה ההרצאה הזאת. את השם גרטה תונברג ככל הנראה כבר שמעתם, בין אם על המאבק שלה למען מלחמה במשבר האקלים ובין אם על התגובה של נשיא ארה"ב לדבריה. הילדה השוודית שהוציאה מיליוני בני אדם אל הרחובות היא אחת המועמדות הבולטות לזכייה בפרס נובל לשלום (אותו פרס שטראמפ כל כך חושק בו) ויש לכך סיבה טובה. האקטיביסטית השוודית היא כיום הפעילה הסביבתית המוכרת בעולם והפנים של המאבק במשבר האקלים. עוד לפני הנאום שלה באו"ם, גרטה נתנה הרצאה קצרה לטד ובה הסבירה את עיקרי הבעיות שעומדות להשפיע על כל אחד מאיתנו בעתיד הלא רחוק.
וכדי לסיים עם חיוך, קבלו את אנתוני מקרתן, תסריטאי ובמאי ניו זילנדי, שבא להסביר לנו בשיא הרצינות על חשיבות ההומור. ההרצאה עצמה מכילה "רק" 4 בדיחות, אבל היא בהחלט תעלה לכם חיוך על הפנים.