אל תדאגו - המחשב שלכם בסדר, וגם הראייה לא השתבשה פתאום. התמונה שלפניכם באמת מבלבלת, ולא רק אתכם - אפילו את האנשים שיצרו את התוכנה שיצרה אותה. אבל הרשת, כמו הרשת, דווקא אוהבת את זה - ועוד ועוד תמונות כאלה נוצרות ועולות לרשתות חברתיות ולאתרים שונים.
הכל התחיל בניסוי של גוגל. שלושה מהנדסי תוכנה בחברה ניסו להבין איך עובדת התוכנה המתוחכמת שיצרו, שלומדת לזהות עצמים שונים בתמונות. התוכנה הזו, המפותחת ועובדת מזה מספר שנים, עומדת מאחורי שירות חיפוש התמונות של גוגל ומאחורי שירות גיבוי התמונות החדש, שאמור להיות מסוגל לזהות תמונות וללקט אותם לאלבומים אוטומטיים לפי נושאים, אך בפועל בעיקר מביך את החברה בזיהוי של בני אדם שחורי-עור כקופים.
בתחילת החודש העלו המתכנתים מגוגל לאתר הקוד הפתוח GitHub תוכנה בשם DeepDream, המבוססת על אלגוריתם זיהוי התמונות הזה, המלמד את עצמו כל הזמן - רק הפוך: התוכנה שלהם יוצרת תמונות לפי זיהוי. היא מסוגלת ליצור ציורים לפי מילות מפתח שמוזנות אליה ואף לקחת תמונות קיימות וליצור אותן מחדש באופן נושאי - כלומר, לא בכאוס חסר תכלית, אלא מתוך מין הבנה של מה שהיא עושה לתמונות.
איך מצטרפים לחגיגה?
התוצאות כבשו את הרשת והביאו גולשים שהורידו את התוכנה להתחיל להתפרע איתה. תוך זמן קצר עלה גם אתר המאפשר להזין אליו תמונות ולהפוך אותן ליצירות צבעוניות ומבלבלות.
התהליך מאוד פשוט: נכנסים לאתר, מזינים תמונה לאחר הלחיצה על כפתור UPLOAD, מבצעים הרשמה לאתר - ומחכים לעדכון במייל. הרשמה לאתר אמורה לזרז את עיבוד התמונה. עם זאת, אתם יכולים גם להשאיר את העמוד פתוח - לחזור אליו תוך כמה שעות ולקבל את התוצאה.