במשך תקופה ארוכה הורגלנו לחשוב שגלישה מרובה באתרי פורנו היא התמכרות לכל דבר, ממש כמו התמכרות לאלכוהול או לסמים. מחקר שנערך באוניברסיטת קליפורניה מבקש לערער על התפישה הזאת וטוען: מבחינה ביולוגית, אין דבר כזה "התמכרות לפורנוגרפיה".
החוקרים הגיעו לממצאים אלו בעקבות ניסוי רחב היקף בו השתתפו 122 גברים ו-55 נשים שהעידו כי יש להם "בעיה עם פורנוגרפיה". במסגרת הניסוי הוצגה להם סדרה של תמונות, תוך מדידה של הפעילות החשמלית במוחם. בדרך כלל, כאשר מציגים למכורים תמונה הקשורה במושא ההתמכרות שלהם - נצפית עליה בפעילות המוחית, אך להפתעת החוקרים - תגובת המשתתפים היתה הפוכה. כאשר הציגו בפניהם תמונות אירוטיות, לא רק שהפעילות המוחית לא עלתה - היא אפילו ירדה.
הסבר אחד לתופעה זו היא הגברת סף הגירוי בקרב צרכני פורנו. אחרי שהם ראו את כל מה שיש לאינטרנט להציע, תמונה אחת כבר לא מספיקה לגרום למוח שלהם להשתגע. מצד שני, החוקרים מציינים כי התגובה הזאת מאוד לא אופיינית למכורים אמיתיים.
ראוי לציין, החוקרים אינם טוענים שהבעיה אינה קיימת או שאינה יוצרת בעיות למי שסובל ממנה - אך מבחינה נוירולוגית לא מדובר באותה מערכת יחסית המתקיימת, למשל, בין מכורים לניקוטין ותמונות של סיגריות. מכאן, שאין טעם לטפל בהם באותן השיטות שמטפלים במכורים.