64% מכם מחטטים לילדים בגיל 6-9 בוואטסאפ ו-36% מחטטים לילדים בוגרים יותר בגילי 14-17, כך לפי דו"ח שפרסמה חברת בזק, על פי סקר פאנל אינטרנטי שערכה בקרב האוכלוסייה היהודית בישראל - ללא דוברי ערבית וחרדים (הנה הוא ב-PDF עם כל הנתונים).

55% מבני הנוער שומרים תמונות מביכות בסמארטפון. זו ככל הנראה הסיבה שהם מקפידים לנעול את הטלפונים שלהם יותר מאשר מבוגרים - 79% מהם נועלים את הסמארטפון, לעומת 41% מהבוגרים (18 ומעלה).

29% מההורים לילדים עד גיל 13 אוסרים עליהם בכלל להוריד את וואטסאפ, ו-46% אוסרים באופן כללי על הורדת אפליקציות.

וואטסאפ ופייסבוק הן עדיין הרשתות הדומיננטיות שבהן אנחנו מתקשרים עם אחרים - מבוגרים ונוער. סנאפצ'ט בשימוש אצל כמעט מחצית מבני הנוער, ומיוזקלי אצל 14%. זה עדיין בשוליים יחסית לרשתות הגדולות.

אסור להעביר תמונות עירום

68% מהנשאלים בסקר אמרו כי נחשפו לשיימינג. זאת לעומת 58% בשנה שעברה. 28% מבני הנוער ענו כי עברו בעצמם שיימינג ברשת או מכירים מישהו שהיה קורבן שיימינג.

השנה, תמונות של מגישת הטלוויזיה שרון פרי נגנבו עם הטלפון האישי שלה והופצו ללא ידיעתה ובניגוד לרצונה באמצעות וואטסאפ. ארבעה חודשים לפני כן, גם תמונות של המאמנת והמגישה ענת הראל נגנבו והופצו ברשת. בשני המקרים, גם הגניבה וגם לחיצת "העבר" בטלפון מהווים עבירה פלילית ופוגעים בנשים.

100% פרטיות היא חד קרן- דמיונית (צילום: חדשות 2)
יותר מחצי "מוחקים מיד" | צילום: חדשות 2

לפי הסקר של בזק, נראה שיש הבנה, לפחות תודעתית, שזה מעשה אסור: 53% מהמבוגרים אמרו שכאשר קיבלו תמונות כאלה מחקו אותן מיד, או שלפחות הבינו שזה אסור והם צריכים להתבייש ולכן שיקרו לגבי זה לסוקרים. כך או כך, אצל הנוער רק 29% אמרו שהם מוחקים מיד. 7% מהמבוגרים הודו שהם מעבירים את התמונות הלאה.

פרטיות

אחד המדריכים הנקראים ביותר הנשה ב-NEXTER היה זה שהסביר איך למנוע העברת מידע מוואטסאפ לפייסבוק (על אף שתוכן השיחות שלכם לא מועבר למישהו בחברה). לפי הסקר של בזק, חצי מכם לא זוכרים או לא שמו לב לזה, 12% התעלמו מהבקשה, 6% בלבד הסכימו ביודעין לשתף מידע. כל זה מסתכם לאנשים שהמידע עבר עליהם. רק כשליש סירבו באופן אקטיבי להעברת המידע הזאת.

בנוגע לפרטיות - אתם די מחולקים, על פי הסקר של בזק. 31% מכם לא עושה משהו בשביל למנוע איסוף מידע ברשת. ואילו 49% נמנעים מלהעלות תמונות מסוימות לרשת. 32% מקפידים לנקות נתוני גלישה.

ולמרות זאת, חמישית מכם העידו כי מישהו פרץ למייל או לחשבון הפייסבוק שלהם. זה הזמן להזכיר את הכללים הברורים: לא להקליק על קישורים חשודים ולא להכניס שם וסיסמה באתרים שנראים ממש טוב ושהגעתם אליהם דרך קישור ממקור מפוקפק. כלומר אם קיבלתם מייל שאומר "החליפו עכשיו דחוף בהול את הסיסמה לפייסבוק!" והכתובת אינה מסתיימת ב-Facebook.com - עבדו עליכם.

כמה מחוברים לרשת?

לפי בזק, 6.4 מיליון ישראלים מחוברים לאינטרנט (אצלה ואצל החברה ההיא, המתחרה). מהירות הגלישה הממוצעת, טוענים בבזק, היא 65 מגה-ביט לשנייה. מה חבילת הגלישה שאתם רכשתם? ומה המהירות שלכם במחשב בבית או בטלפון בווייפיי? בדקו כאן והגיבו לנו בפייסבוק עם צילום מסך עם המהירות האמיתית.

עוד אומרים בבזק כי מחירי הגלישה בישראל הם מהנמוכים בעולם נכון ל-2015, עם מחיר של כ-25 דולר לחבילת גלישה של 30 מגה-ביט לשנייה, לעומת כ-70 דולר לחודש בארצות הברית, שהיא היקרה ביותר במדינות ה-OECD.