הפריצה למחשבי סוני וגניבת מידע רב מהם הביאו את החברה לנקוט באמצעים נואשים בניסיון למנוע את הפצת הקבצים הגנובים. אתר Re/Code דיווח הבוקר כי לפי שני מקורות המעורים בעניין, החברה מפעילה "צבא" של מחשבים התוקפים את כל מי שמעורב בהפצת הקבצים.
המחשבים שמפעילה סוני מבצעים "מתקפות מניעת שירות מבוזרות" (DDoS) נגד אתרים אליהם מועלים הקבצים שנגנבו ממנה על ידי ההאקרים שפרצו אליה. מתקפה כזו קורה כאשר מחשבים רבים פונים למחשב אחר דרך הרשת פעמים רבות ובו-זמנית, בכוונה לגרום לו לבלבול מקצב הפניות ולקרוס. כך נמנע ממנו לספק שירות למי שבאמת רוצה לגשת אליו.
בנוסף לניסיונות להפיל את האתרים המפיצים את הקבצים הגנובים, צוין כי ה"צבא" הממוחשב של סוני תוקף גם את מי שמנסה להוריד את הקבצים. המחשבים של החברה נרשמים באתרי הורדות כאילו ניתן להוריד מהם את הקבצים הגנובים, אך כאשר מישהוא מנסה להוריד מהם את הקבצים הוא מוריד למעשה קבצים ריקים. אותם קבצים ממלאים את רוחב הפס של המשתמש, כך שהקבצים הגנובים האמיתיים יורדים לאט מאוד. כך נמשכת ההורדה זמן רב וקטן הסיכוי שתסתיים.
שתי צורות המתקפה בהן משתמשת עתה סוני אינן חדשות לה: בעבר הפעילה החברה, כמו גם חברות סרטים ומוסיקה אחרות, צורות לוחמה דומות נגד אתרי ומשתמשי רשתות שיתוף קבצים. בזמנו, הטקטיקות המקובלות היו מתקפות מניעת שירות מבוזרות נגד אתרי Torrent והפצה של קבצים מזויפים עם שמות של סרטים, שתפסו את רוחב הפס של הפיראטים שגילו בסוף ההורדה כי הורידו קובץ ריק.
חברה בשם MediaDefender נהגה לבצע את המתקפות עבור חברות התוכן, עד שב-2008 הסתבכה לאחר שפרצה למחשבי ערוץ הטלוויזיה האינטרנטי Revision3 והשביתה את פעילותו למשך 3 ימים. הדבר גרר ביקורת קשה על הטקטיקה והביא לחקירת FBI ובעקבותיה לירידה בפעילות מסוג זה. כעת, מפעילה סוני את ה"צבא" הממוחשב שלה בעצמה באמצעות שכירת שרתים בשירות הענן של אמזון ביפן ובסינגפור.