פאניקה! קטסטרופה! אי אפשר יותר לצפות חינם בנשים וגברים שמוכרות ומוכרים את גופם או מנוצלות ומנוצלים לצרכי בידור! או זה לפחות מה שטוענים בימים האחרונים גורמים רבים בארה"ב, שמוחים על החלטת נציבות התקשורת האמריקאית (FCC, המקבילה למשרד התקשורת) ביום חמישי ברוב של שלושה מול שניים לבטל את התקנות לאכיפת ניטרליות הרשת.

נזכיר כי נייטרליות הרשת קובעת שלספקיות האינטרנט - החברות שמחברות את המחשבים והסמארטפונים שלכם לרשת, אסור להתערב בתעבורה ולהחליט איזה תוכן או סוג של מידע יקבל עדיפות ויגיע אליכם מהר יותר. שניים מחמשת אתרי הפורנו הגדולים בעולם טוענים שספקיות האינטרנט ינצלו את השינוי בתקנות ויבקשו תשלום עבור גלישה לאתרי פורנו.

אתר פורנהאב כתב בטוויטר: "שלושה אנשים עשירים מז**נים את כל האמריקאים. בקרוב בפורנהאב".


אקס-המסטר שיתף מחדש "הסבר" שלו מהקיץ, לפיו "הפורנו שלכם יכול להיחסם" ו"ספק האינטרנט שלך יכול לגבות יותר מאתרי אינטרנט אם הם עדיין רוצים להיפתח מהר, ולהעניש את אלה שלא משלמים במהירות איטית בהרבה".

לא רק אתרי פורנו מחו נגד ההחלטה.

כך, למשל, צייצה נטפליקס: "אנו מאוכזבים מההחלטה להשמיד את הגנות ניטרליות הרשת שהביאו לעולם עידן חסר תקדים של חדשנות, יצירתיות ומעורבות אזרחית. זו תחילתו של מאבק משפטי ארוך. נטפליקס עומדת לצידם של מחדשים, גדולים וקטנים, להתנגד את הוראת ה-FCC השגויה הזו".

בחשבון הטוויטר של וימיאו, המתחרה הקטן והמקצועי יותר של יוטיוב, נכתב: "מייאש שה-FCC בחרה להתעלם מהציבור ולאשר מדיניות שמועילה למעטים והחזקים על חשבון היוצרים והסיפורים שהם עובדים כדי לספר. אנו מצפים לערער על ההחלטה השגויה הזו בבית המשפט".

אבל כמו במקרים רבים אחרים, גם כאן יש שני צדדים: בניגוד לטענת אתרי הפורנו והווידאו, החלטת ה-FCC לא "הורגת את ניטרליות הרשת" - שם קוד למצב בו ספקיות תקשורת אינן מתערבות ביכולת שלנו לגלוש בחופשיות ובמהירות בכל אתר שאנחנו רוצים, כל עוד הוא אינו מפר את החוק.

במקום זאת, ההחלטה מחזירה את התקנות לרמת המלצות, שייאכפו בעיקר על ידי רשות ההגבלים העסקיים ובתי המשפט - כפי שהיה עד 2015, אז העביר נציב התקשורת מטעם הנשיא אובמה את ההחלטה לפיה אינטרנט בפס רחב הוא שירות בסיסי שצריך להיות מסופק תחת פיקוח הדוק למדי מצד הממשל.

כזכור, בקיץ התארגנה מחאה של אתרים בנושא, והקומיקאי ג'ון אוליבר הפך את תוכנית הטלוויזיה שלו למתקפה מתמשכת על נציב התקשורת מטעם הנשיא טראמפ, אג'יט פאי, תוך האשמתו בכך שהוא עובד מטעם חברות התקשורת (מה שמתעלם מהעובדה שהנציב הקודם, טום ווילר, שהעביר את התקנות הנוכחיות, היה מקורב אליהן הרבה יותר).

כמו כן, לפני כשנה הביע מנכ"ל נטפליקס, ריד הייסטינגס, חשש מכך שענקיות התקשורת האמריקאיות יצפצפו גם על הרגולציה המחמירה שעברה בתקופת אובמה.

לאחרונה החלו גורמים בתקשורת האמריקאית להמחיש את השלכות ההחלטה על ידי הבאת דוגמה מספקי סלולר פורטוגלית, שמציעה חבילות גלישה לאפליקציות מסוגים ספציפיים - ניווט, וידאו, אודיו וכו' - בתשלום נוסף על החבילה הבסיסית. אלא שלא מדובר בדוגמה רלוונטית, שכן לא מדובר בחבילות שחייבים לרכוש כדי להשתמש באפליקציות הרלוונטיות, אלא בתוספת לנפח הגלישה הסלולרי למי שגולש באפליקציות מסוימות ממש הרבה ועובר את החבילה הרגילה שלו.

כך או כך, ספקיות האינטרנט בארה"ב בירכו על ההחלטה, וחלקן אף הכריזו כי הן אינן מתכוונות "לנצל" אותה כדי להרוג את ניטרליות הרשת. בכל מקרה, הניטרליות עוד קיימת, רק שעתה רשות התקשורת האמריקאית אינה מחליטה לבדה מה זה אומר.