בסוף נובמבר הסתיימה ההרשמה לתחרות "יוצרים ברשת" של איגוד המפיקים לקולנוע וטלוויזיה בישראל, בשיתוף עם משרד הכלכלה ויוטיוב. כעת, המועמדים כוססים ציפורניים ומחכים לשמוע האם הם עלו לשלב הגמר, שם גם מחכה להם פרס כספי. בינתיים, בחרנו את הטריילירים שלדענו יש להם הסיכוי הגבוה ביותר לזכות, קבלו אותם.

"אלישע ודג הזהב"

הקריינות (של משה אבגי) אומרת הכל: "כבר עשרים שנה שאלישע מופיע בתיאטרון, בטלוויזיה ועדיין אף אחד לא מזהה אותו ברחוב. הוא מעולם לא קיבל הנחת סלבס. אף פעם אף אחד לא אמר לו 'היי, אהבת ששיחקת את זה ואת זה'". זהו סיפורו הקומי-טרגי של שחקן הרקע הנצחי, אלישע, שאף אחד לא מכיר בקיומו, עד שהוא מקבל מבנו דג זהב עם קולו של משה אבגי, שמגשים את כל שאיפותיו המקצועיות והופך אותו למגה סטאר. לאורך הטריילר מבליחים כמה וכמה פרצופים שלא צריכים דג זהב, כמו ליאור אשכנזי, ידידיה ויטל, אסתי זקהיים, יובל שרף והכי חשוב – גבי עמרני.

השמות: יוצרים: עמרי שנהר ושמעון מימרן שגם מגלם את דמותו של אלישע (והוא באופן כללי אחד השחקנים הכי טובים שמסתובבים כאן). שחקנים נוספים: יעל לבנטל, הילה סעדה, הילי ילון, אליענה תדהר, חן אמסלם ועוד. בשיתוף עם קסקט הפקות: אלעד גולדמן, עמרי שנהר וארז ברנהולץ.

 

 

"שיחות יוצאות"

מגפת קבוצות הוואטסאפ היא משהו שכבר נספג עמוק בחיים שלנו וזה באמת היה רק עניין של זמן עד שמישהו ישים את האצבע על הבעייתיות האמיתית של העניין, מעבר לקקי המחייך היומי מאבא.

"שיחות יוצאות" עושה את זה בדיוק מרהיב ומציגה סיטואציה טיפוסית בחייו של זוג מסוכסך, שקבוצות הוואטסאפ משתלטות על חייהם והופכות את המרחב האינטימי להמוני וצפוף כמו אצטדיון. יש כמובן גם אבחנה מדויקת של המניירות האופייניות לקבוצות האלה ולטיפוסים שכל אחד מאיתנו נאלץ לסבול על בסיס יומיומי (האמא הטרייה המטרחנת, החברה שנמצאת בנופש בתאילנד וההוא שתמיד מגיב באיחור לכל דבר). למעלה מ-100 אלף צפיות ביוטיוב ועוד כמה מאות אלפים בפייסבוק מדברות בעד עצמן.

השמות: כתבו, ביימו וערכו: יוגב יפת (שגם מגלם את התפקיד הראשי) וניר ברגר. שחקנים: הדס מורנו, נגה ד'אנג'לי, אורי מזעקי, אלעד רביב, רותם וייסברג, נלי תגר, ליאור מיכאלי, תום אנטופולסקי, יפעת מאור ובנימין יום טוב.

 

"הרומן של עם דאעש"

רומן, העולה החדש-ישן, מתוסכל מחייו מחליט לעשות את מה שרובנו חושבים עליו לפחות פעם ביום – ללכת למקום שבו פותרים את כל הבעיות בעריפת ראש. אחרי מונולוג ארוך ומשעשע למצלמה, שבו הוא נפרד מאמו ומסביר לה למה החליט להצטרף לדאעש ("זה מחאת המילקי. למה בברלין זה עולה 1.95 שקל ופה זה עולה 4.95? זה לערוף את הראש! עורפים את המילקי! טאק!"). בפרקים הבאים מובטחת ההשתלבות שלו בארגון הטרור האיסלמי פלוס סיפור אהבה פוטנציאלי עם מחבלת.

השמות: יוצרים: אורי יניב (שגם משחק בתפקיד הראשי), דימה קונופליוב, מיכאל שטרן, נועה קולר. שחקנים נוספים: נטע שפיגלמן, יעקב זדה-דניאל.

 

 

"עסק משפחתי"

ההומור של מיכאל הנגבי הוא מסוג הדברים שחסרים פה. שילוב של סרקזם, הומור שחור וסלפסטיק קלאסי. נכון, לא כולם מבינים תמיד מה כל כך מצחיק, אבל מי שמבין, הרוויח.

"עסק משפחתי" עוסקת בשני אחים נוירוטיים שאביהם נפטר. מילותיו האחרונות הן "אני רוצה שאתה תנהל את החנות", אותן הוא יורה לחלל האוויר ומותיר את שניהם במאבק אגו בלתי נגמר על תפקיד המנהל. עד שכמובן, דברים מתחילים להשתבש. העלילה לא באמת קריטית במקרה הזה – העניין לגמרי נמצא במניירות הקטנות והפאנצ'ים החינניים. בקיצור, זה מצחיק.

השמות:  יוצרים: מיכאל הנגבי ורודי סעדה (שגם משחקים), גל דרן, ניר נחום , דניאל אדר, אורן קסטנבאום. שחקנים נוספים: אסף פריינטא, זאב טנא.

 

 

"העצות הגרועות של אמא שלי"

סדרה שאין דרך אחרת להגדיר אותה מלבד "מוקומנטרית". כלומר, חצי תיעודית, חצי מבוימת. הרעיון, בכל אופן, מעולה למדי: בגיל 37 ואחרי שתי בנות, נטלי פרץ מחליטה להגשים את יעודה האמיתי לפי העצות (הדי מחורבנות) של אמא שלה. אמא שלה חושבת שהיא צריכה, למשל, להתפרץ למשרד פרסום ולהדגים להם את כישורי חיקוי התרנגולת שלה. וכך, מדי פרק, נטלי נצמדת לעצות הביזאריות של אמא שלה ומנסה את מזלה במשחק, דוגמנות, עיצוב פנים, דיבוב, שגרירות ועוד.

השמות: יוצרות: גלית חוגי ונטלי פרץ. משתתפי הסדרה הם אמיתיים לגמרי, כולל בני משפחתה של פרץ ובמיוחד אמה, מרסל פרץ.